JADŁOSPIS (bez mleka i bez jaj) |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
Drugie Danie |
PODWIECZOREK (15%) |
ZUPA |
||||
Poniedziałek 06-05-2019 |
Herbata owocowa (200 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta ze słonecznika (20g), parówki. Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. |
Zupa jarzynowa z ryżem (250 ml) (seler) |
Ryż z bukietem warzyw (200g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Koktajl owocowy |
Wtorek 07-05-2019 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pieczone tofu w sezamie (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250ml) Bułka pszenna z miodem – 1 porcja |
Środa |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze w sosie własnym(100g), ryż (100g), brokuł na parze(100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Galaretka – wyrób własny |
Czwartek 09-05-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i ogórka(20g), filet z kurczaka (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. |
Zupa barszczyk ukraiński (250 ml) (seler) |
Leczo warzywne z soczewica i ziemniakami Kompot (250 ml) |
Woda mineralna, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g), krakowska sucha (30g) Owoc – 1 szt. |
Piątek 10-05-2019 |
Kasza manna z mlekiem roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta ze słonecznika (30g). Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania |
Zupa duet fasolowy z ziemniakami (250ml) (seler) |
Miruna z pieca (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), Bukiet warzyw (50g), ogórek kiszony Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml) Muffiny – 1 porcja Banan. |