JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 05-11- 2018 |
Herbata (200g),tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta ze słonecznika (30g), pasta z soczewicy (30g) Warzywa |
Zupa pomidorowa z ryżem
(seler) |
Jajo w sosie koperkowym(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej(50g), brokuł (50g) Kompot (jogurt) |
Herbata owocowa (250 ml) Koktajl owocowy– 1 porcja (miód) |
Wtorek 06-11-2018 |
Herbata owocowa(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera tofu i ogórka(30g), pasta z fasoli (30 g) Warzywa Owoc |
Zupa koperkowa z ryżem
(250ml)
(seler) |
Gołąbki z kaszą z sosem (200g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku (250 ml) Jabłecznik |
Środa 07-11-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, tłuszcz roślinny, pasta z ciecierzycy, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc |
Zupa kapuśniak
( (seler) |
Pulpety warzywne w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), surówka z kapusty białej(50g), ogórek kiszony (50g) Kompot (250 ml) (jajo, pszenica) |
Herbarta owocowa (250ml) Budyń |
Czwartek 08-11-2018 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny(5g) pasta z fasoli (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki Warzywa do |
Zupa duet fasolowy (250 ml) (seler) |
Zapiekanka ryżowo-warzywna (250g)
Kompot |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),pasta z warzyw(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 09-11-2018 |
Zacierki na mleku roślinnym (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g), pasta z bambino (30g) Melon (pszenica, jajo, kakao, miód) |
Krem z pieczarek z nasionami. (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g), sałatka z ogórka(50g). Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Galaretka z soku owocowego – 1 porcja. Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |