JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
05-11- 2018
Herbata
(200g),masło
(10g), pieczywo pszenne/żytnie
(60g), pasta ze słonecznika (30g),
parówki – 2 szt

Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki

(seler, śmietana, pszenica, jaja)

Jajo w sosie koperkowym(100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty
pekińskiej(50g), brokuł (50g)

Kompot
(250 ml)

(jogurt)

Herbata
owocowa (250 ml)
Koktajl
owocowy– 1 porcja

(miód)

Wtorek
06-11-2018
Herbata
owocowa(250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z sera twarogowego (30g),
szynka wieprzowa (30 g)

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

Owoc

Zupa koperkowa z ryżem

(250ml)

(seler)

Pierogi z mięsem
(100g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g)
Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Jabłecznik
z kaszą jaglaną – 1porcja

Środa
07-11-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,
masło,
krakowska sucha, paprykarz
,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc

Zupa kapuśniak

(
250 ml)

(seler)

Pulpety mięsno-warzywne
w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą
(100g), surówka z kapusty białej(50g), ogórek kiszony (50g)
Kompot (250 ml)
(jajo, pszenica)
Herbarta
owocowa (250ml)

Budyń
czekoladowy na mleku
z
malinami (wyrób własny) – 1porcja

Czwartek
08-11-2018
Płatki
jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo
pszenne/żytnie
(30g),masło
(5g) ser żółty
(30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do
chrupania

Zupa duet fasolowy
(250 ml)

(seler, śmietana)

Zapiekanka ryżowo-warzywna (250g)

Kompot
(250 )

(śmietana, ser)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),szynka
drobiowa (30g) Owoc – 1 szt

Piątek
09-11-2018
Zacierki
na mleku roślinnym (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne
(30g), pasta z bambino
(30g)

Melon

(pszenica, jajo, kakao, miód)

Krem z pieczarek z łazankami.
(250
ml)

(seler, pszenica, śmietana)

Pieczona
ryba w piecu
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem
(100g), mizeria
(50g).

Kompot
(250 ml)

(śmietana)

Herbata z
mięty (250ml)
Galaretka z
soku owocowego 1 porcja. Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011