JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
04-12-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta ze słonecznika (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczanka z mięsem (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z serem tofu polany sosem owocowym (200g) Kompot – 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną– 250 ml Kanapki z wędliną (30g) Owoc – 1szt Baton owocowy – 1 szt |
Wtorek
05-12 -2017 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (5g),filet z drobiu (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z ziemniakami (250 ml). (seler, jęczmień) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty czerwonekj100g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Kisiel owocowy – 1 porcja Baton owocowy – 1 szt |
Środa
06-12-2017 |
Stół szwedzki Biała herbata z cytryną/mleko roślinne, pasta z sera tofu z rzodkiewka, krakowska sucha . Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Gruszka.. |
Zupa barszczyk ukraiński (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa wieprzowego z ziemniakami i bukietem warzyw (200g) Kompot – 250 ml |
Herbata z rumianku – 250 ml Jabłecznik na spodzie z orzechów i nasion oleistych– 1porcja |
Czwartek
07-12-2017 |
Kasza manna z żurawiną na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) tłuszcz roślinny(5g)pasta z fasoli (30g). Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki Warzywa do chrupania. |
Zupa z brokuła z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Risotto z mięsem drobiowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka drobiowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
08-12-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml),bułka pszenna „Weka”(5g)pasta ze sera tofu z rzodkiewkami (30g), paprykarz rybny (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor , szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Zupa z jarzynowa z ziemniakami ( 250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli ,ziemniaki puree z koperkiem (100g)marchew z groszkiem (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa – 250 ml Muffiny – 2 porcja Banan – 1 szt. (bez mleka, bez jaj) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |