JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 03-09-2018 |
Kasza manna na mleku z rodzynkami (200g),masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g),szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidory, szczypiorek. Melon. |
Zupa ziemniaczana. (250 ml) (seler) |
Spaghetti bolognese (200g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) (pszenica, jajko, ser żółty) |
Koktajl owocowy- 200ml (miód, jogurt) |
Wtorek 04-09-2018 |
Herbata owocowa(250g),masło (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek(30g), krakowska sucha30 g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek. Arbuz. |
Zupa barszczyk czerwony z makaronem. (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Pieczone w piecu udko kurze(100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata miętowa z cytryną (250g) Budyń czekoladowy na mleku z malinami – 1 porcja (pszenica, mleko) |
Środa 05-08-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, pasta z sera i ogórka, jajo na twardo, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Rosół. (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Kopytka (100g), sos mięsno-warzywny (200g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml) Jogurt naturalny z bakaliami – 1 porcja |
Czwartek 06-08-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta rybna (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. |
Zupa krupnik z ziemniakami. 250 ml) (seler, jęczmień) |
Gołąbki z sosem pomidorowym (250g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),filet z drobiu (30g) Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 07-08-2018 |
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200 ml),masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser mozzarella (30g) |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami. (250 ml) (seler, pszenica) |
Pierogi z owocami polane sosem owocowym (200g) Kompot (250 ml) (jogurt) |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowe – 1 porcja. Banan. (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |