JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

02-04-2018

Wtorek

03-04 -2018

Herbata miętowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) tłuszcz roslinny (10g) krakowska sucha (30g),pasta z sera tofu i ogórka(30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szcypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa ogórkowa z ryżem(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z sosem owocowym z tofu

(250 ml)

Kompot (250ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo graham (60g), tłuszcz roslinny (10g), szynka drobiowa(30g), papryka, sałata.

Środa

04-04 -2018

Stół szwedzki

Herbata, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, parówki, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorrowa z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler)

Kotlet mielony (100g),ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z ogórka (100g)

Kompot (250 ml)

Kakao na mleku roslinnym(250 ml)

Bułka kajzerka– 1 szt, tłuszcz roślinny (10g), miód

(pszenica)

Czwartek

05-04-2018

Musli na mleku roślinnym(200ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z fasoli(30g), szynka wieprzowa(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, owies)

Zupa krupnik na kaszy jaglanej (250 ml)

(seler)

Spaghetti bolognese z makaronem jagkanym (250g), ogórek kisozny – 1 szt

Kompot (250 )

Woda mineralna pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha rzodkiewki. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

06-04-2018

Kaszka manna na mleku roślinnym z żurawiną (200 ml), pieczywo pszenne(30g), tłuszcz roślinny(5g), dżem z dyni, jabłek -wyrób własny

Prażone nasiona.

(pszenica)

Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Miruna pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z marchewką posypane koperkiem i kiełkami(100 g), surówka z selera i jabłka (50g), fasolka szparagowa na parze(50g)

Kompot (250 ml)

Herbata z miety (250ml)

Budyń wyrób własny – 1 szt

Banan – 1 szt

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011