JADŁOSPIS (dla Zuzi)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

02-12-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pieczone mięso z fileta drobiowego (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor (obrany) Zupa ziemniaczanka (250 ml)

(seler)

Gołąbki bez kapusty w sosie pomidorowym (2szt). Kompot (250 ml) Koktajl marchewkowo-bananowy (250 ml)

(słodzony erytrytolem)

Wtorek

03-12-2019

Płatki jaglane z mlekiem roślinny(250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), filet z kurczaka (30g) . Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek (obrany), koperek. Zupa z marchwi i dyni z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Udko kurze, pieczony w piecu konwekcyjnym(100g), ziemniaki puree (100g), cukinia bez skóry na parze (100g) . Kompot (250 ml) Kakao z mlekiem roślinnym (250ml)

Pieczywo bezglutenowe z musem z dyni– 1 porcja

Środa
04-12-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, tłuszcz roślinny, parówki z ketchupem, pasta z pieczonej dyni, miks sałat, natka pietruszki.

Zupa z cukinii z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Kotlet z kaszy jaglanej i marchwi z sosem BBQ (100g), kasza pęczak z nasionami słonecznika (100g), surówka z marchwi i jabłek (100g) . Kompot (250g) Herbata owocowa z imbirem (250 ml)

Serek z tofu na słodko – 1 szt

(erytrytol)

Czwartek

05-12-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z ryby (20g), mięso z fileta pieczone w piecu (30g) . Warzywa na chleb: sałata, pomidor (obrany) Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Spaghetti bezglutenowe Napoli, ogórek kiszony (obrany) 1 szt. (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata miętowa z cytryną (250 g)

Galaretka z borowek1porcja

Piątek

06-12-2019

Płatki kukurydziane z mlekiem roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), jajko na miękko (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor (obrany0, koperek Zupa ryżanka (250ml)

(seler)

Kotlet rybny z sosem pomidorowym(100g), ziemniakami puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (100g). Kompot (250g)

(jajko)

Herbata z mięty (250ml)

Bułka bezglutenowa z musem z dyni -1 szt. Banan

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *