JADŁOSPIS (dla Zuzi) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
02-12-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo bezglutenowe (60g), pieczone mięso z fileta drobiowego (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor (obrany) | Zupa ziemniaczanka (250 ml)
(seler) |
Gołąbki bez kapusty w sosie pomidorowym (2szt). Kompot (250 ml) | Koktajl marchewkowo-bananowy (250 ml)
(słodzony erytrytolem) |
|
Wtorek
03-12-2019 |
Płatki jaglane z mlekiem roślinny(250 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), filet z kurczaka (30g) . Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek (obrany), koperek. | Zupa z marchwi i dyni z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Udko kurze, pieczony w piecu konwekcyjnym(100g), ziemniaki puree (100g), cukinia bez skóry na parze (100g) . Kompot (250 ml) | Kakao z mlekiem roślinnym (250ml)
Pieczywo bezglutenowe z musem z dyni– 1 porcja |
|
Środa 04-12-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, tłuszcz roślinny, parówki z ketchupem, pasta z pieczonej dyni, miks sałat, natka pietruszki. |
Zupa z cukinii z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Kotlet z kaszy jaglanej i marchwi z sosem BBQ (100g), kasza pęczak z nasionami słonecznika (100g), surówka z marchwi i jabłek (100g) . Kompot (250g) | Herbata owocowa z imbirem (250 ml)
Serek z tofu na słodko – 1 szt (erytrytol) |
|
Czwartek
05-12-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z ryby (20g), mięso z fileta pieczone w piecu (30g) . Warzywa na chleb: sałata, pomidor (obrany) | Zupa barszczyk z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Spaghetti bezglutenowe Napoli, ogórek kiszony (obrany) 1 szt. (200g)
Kompot (250 ml) (pszenica, jajko) |
Herbata miętowa z cytryną (250 g)
Galaretka z borowek– 1porcja |
|
Piątek
06-12-2019 |
Płatki kukurydziane z mlekiem roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), jajko na miękko (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor (obrany0, koperek | Zupa ryżanka (250ml)
(seler) |
Kotlet rybny z sosem pomidorowym(100g), ziemniakami puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (100g). Kompot (250g)
(jajko) |
Herbata z mięty (250ml)
Bułka bezglutenowa z musem z dyni -1 szt. Banan |
|
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |