JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Wtorek
02 -01-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),masło (10g), ser żółty (30g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i mięsem wieprzowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Makaron kokardki z serem twarogowym polane sosem malinowym Kompot– 250 ml (pszenica, jajo, jogurt) |
Herbata owocowa – 250 ml Jogurt szkolny– 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Środa
03 -01 -2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, pieczony filet z kurczaka – wyrób własny, pasta z sera twarogowego ze szczypiorkiem. Masło. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc. |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml). (seler, śmietana, pszenica, jajko) |
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z ciecierzycą(100), bukiet warzyw na parze (100g), Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku 250 ml Rogal maślany z masłem i miodem – 1 szt ( pszenica) |
||
Czwartek
04-01-2018 |
Kasza manna na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Pieczeń rzymska(100g) w sosie pieczarkowym z ziemniakami (100g), surówka z kapusty kiszonej(50g), marchew junior (50g) Kompot – 250 ml (seler, pszenica, jajo) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
05-01-2018 |
Płatki żytnie na mleku z suszoną żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (10g) ser twarogowy w plastrach (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania. |
Zupa ryżanka na maśle (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet jajeczny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml) ( pszenica, masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka jogurtowo-owocowa z prażonymi płatkami jaglanymi– 1 porcja |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||