JADŁOSPIS (wegetariański)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
01-10- 2018
Płatki muslli
na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo
pszenne/żytnie
(30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

(pszenica, żyto, owies)

Zupa pomidorowa z makaronem literki
(250 ml)

(seler, pszenica, jaja)

Leczo
z fasolą (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g0

Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (250 ml)
Sałatka owocowa
– 1 porcja

(miód)

Wtorek
02-10-2018
Herbata
owocowa(250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/
graham
(60g), pasta
z sera tofu i rzodkiewek
(30g),
pasta z ciecierzycy(30 g)

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

Owoc

Zupa koperkowa z ryżem

(250ml)

(seler)

Kotlet warzywny
(100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z kapusty
kiszonej i marchewki (100g)
Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Budyń
czekoladowy na mleku

roślinnym z malinami (wyrób własny) – 1porcja

Środa
03-10-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,
tłuszcz roślinny,
pasta z cukinii i ciecierzycy,
miks
sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz

Zupa z zielonego groszku.
(250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety warzywne w
sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą
(100g), surówka z kapusty białej(50g), brokuł na parze (50g)
Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Herbarta
owocowa (250ml)

Racuchy z jabłkiem
2 szt

(pszenica, jajko)

Czwartek
04-10-2018
Płatki
jaglane na mleku
roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie
(30g),tłuszcz roślinny
(5g) pasta ze słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do
chrupania

Zupa krupnik.

(
250 ml)

(seler, jęczmień)

Zapiekanka
ryżowo -warzywna
(250g)

Kompot
(250 )

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),pasta
z fasoli(30g) Owoc – 1 szt

Piątek
05-10-2018
Zacierki na mleku roślinnym
(200 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne
(30g), pasta z sera tofu
ogórka i szczypiorku (30g)
Melon

(pszenica, jajko)

Krem z pieczarek z łazankami.
(250
ml)

(seler, pszenica, jajo)

Jajko w sosie chrzanowym(100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g),
ogórek kiszony.

Kompot
(250 ml)

Herbata z
mięty (250ml)
Muffinki
ze śliwką –
1 porcja. Banan.

(pszenica, jajo)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011