JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
01-10- 2018
Płatki kukurydziane z bakalimi
na mleku (200g),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser żółty (30g)

Warzywa
na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.

Zupa pomidorowa z ryżem (250
ml)

(seler)

Leczo
z mięsem drobiowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g0

Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (250 ml)
Sałatka owocowa
– 1 porcja

(miód)

Wtorek
02-10-2018
Herbata
owocowa(250g),masło
(10g) pieczywo bezglutenowe(60g), pasta z sera
twarogowego i rzodkiewek
(30g),
wędlina drobiowa(30 g)

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

Owoc

Zupa koperkowa z ryżem

(250ml)

(seler)

Porcja
mięsa drobiowego (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g),
surówka z kapusty kiszonej i marchewki (100g)
Kompot (250 ml)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Budyń
czekoladowy na mleku
z
malinami (wyrób własny) – 1porcja

Środa
03-10-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo
bezglutenowe,
masło,
krakowska sucha, paprykarz
,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz

Zupa z zielonego groszku.
(250 ml)

(seler, śmietana)

Pulpety mięsno-warzywne
w sosie pomidorowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą
(100g), surówka z kapusty białej(50g), brokuł na parze (50g)
Kompot (250 ml)

(jajo)

Herbarta
owocowa (250ml)

Racuchy z jabłkiem
2 szt

(jogurt, jajko)

Czwartek
04-10-2018
Płatki
jaglane na mleku
(200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło
(5g) pasta ze słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: rzodkiewki

Warzywa do
chrupania

Zupa krupnik z kaszą jaglaną.

(
250 ml)

(seler)

Zapiekanka
ryżowo -warzywna
(250g)

Kompot
(250 )

(śmietana, ser żółty)

Sok
owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g),
masło (10g),wędlina
drobiowa sucha (30g) Owoc – 1 szt

Piątek
05-10-2018
Ryz na mleku
(200 ml),masło
(5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z sera
twarogowego,
ogórka i
szczypiorku (30g)

Melon

(pszenica, jajko)

Krem z pieczarek nasionami
(250
ml)
(seler)
Jajko w sosie chrzanowym(100g),
ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g),
ogórek kiszony.

Kompot
(250 ml)

(śmietana)

Herbata z
mięty (250ml)
Muffinki
ze śliwką –
1 porcja. Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)