Mleko z płatkami żytnimi (200 ml) tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g) pasta z ciecierzycy (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon
Zupa pomidorowa z makaronem(250 ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajko)
Leczo warzywne (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml)
Smoothie – 200 ml
(jogurt)
Wtorek
02-04-2019
Herbata owocowa(250 ml), tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa z soczewicy z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Gulasz warzywny(100g), kasza gryczana niepalona (100g), z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Racuchy z jabłkiem – 2 szt
(pszenica, jajo)
Środa
03-04-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,masło, ser żółty, pasta jajeczna, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania
Zupa kapuśniak (250 ml)
(seler)
Kotlet z fasoli (100g), puree ziemniaczano-dyniowe z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Rolada biszkoptowa – 1 porcja
(pszenica, jajo, ser twarogowy)
Czwartek
04-04-2019
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), smalec z fasoli (40g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną.
Zupa z brokułów (250 ml)
(seler, śmietana)
Pierogi z owocami polane śmietaną(200 g
Kompot (250 ml)
(pszenica)
Sok owocowy 100%,pieczywo pszenne(60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek
05-04-2019
Kasza manna na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g) pastaze batata(20g) dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania
Zupa z groszku zielonego z ryżem (250ml)
(seler, śmietana)
Pieczony bakłażan (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), marchew junior (50g) Kompot (250g)