Mleko z płatkami kukurydzianymi (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon
Zupa pomidorowa z makaronemryżowym (250 ml)
(seler, śmietana)
Leczo z mięsem drobiowym (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml)
Smoothie – 200 ml
(jogurt)
Wtorek
02-04-2019
Herbata owocowa(250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa z soczewicy z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona (100g), z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Racuchy z jabłkiem – 2 szt
( jajo)
Środa
03-04-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe,masło, ser żółty, pasta jajeczna, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania
Zupa kapuśniak (250 ml)
(seler)
Pieczone udko (100g), puree ziemniaczano-dyniowe z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki(100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Rolada biszkoptowa – 1 porcja
(jajo, ser twarogowy)
Czwartek
04-04-2019
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), smalec z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną.
Zupa z brokułów mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, śmietana)
Ryż z owocami(200 g)
Kompot (250 ml)
Woda mineralna,pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek
05-04-2019
Kasza kukurydziana na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g) pastaze batata(20g) dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania
Zupa z groszku zielonego z ryżem (250ml)
(seler, śmietana)
Pieczona miruna (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), marchew junior (50g) Kompot (250g)