JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

01-04-2019

Mleko z płatkami kukurydzianymi (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo z mięsem drobiowym (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)

Kompot (250 ml)

Smoothie – 200 ml

(jogurt)

Wtorek

02-04-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.

Prażona nasiona (słonecznik, dynia)

Zupa z soczewicy z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona (100g), z kapusty kiszonej (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Racuchy z jabłkiem – 2 szt

( jajo)

Środa
03-04-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, ser żółty, pasta jajeczna, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania

Zupa kapuśniak (250 ml)

(seler)

Pieczone udko (100g), puree ziemniaczano-dyniowe z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Rolada biszkoptowa – 1 porcja

(jajo, ser twarogowy)

Czwartek

04-04-2019

Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), smalec z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa z brokułów mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Ryż z owocami (200 g)

Kompot (250 ml)

Woda mineralna, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt.
Piątek

05-04-2019

Kasza kukurydziana na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g) pasta ze batata (20g) dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa z groszku zielonego z ryżem (250ml)

(seler, śmietana)

Pieczona miruna (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), marchew junior (50g) Kompot (250g) Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 porcja

Banan.