JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
10-04-2017 |
Mleko truskawkowe (200 ml), bułka maślana (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego na słodko (30g), ser żółty (30g)
Warzywa do chrupania |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlet schabowy pieczony w piecu(100g), ziemniaki z marchwią puree, posypane koperkiem (100g), sałatka wiosenna (100g)
Kompot– 250 ml (pszenica, jajo,masło) |
Herbata z czarnej porzeczki -250 ml
Kisiel wiśniowy z biszkoptami – 1 porcja Owoc- 1 szt (pszenica, jajo) |
Wtorek
11 -04 -2017 |
Herbata z rumianku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło(10g), filet z kurczaka w ziołach – wyrób własny (30g), paprykarz warzywny z rybą (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami
(250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy (100g) kasza pęczak z ciecierzycą(100g), brokuł na parze(100g)
polane masłem Kompot (250ml) ( seler, jęczmień, śmietana, masło) |
Koktajl owocowy – 200 ml
Warzywa do chrupania (jogurt) |
Środa
12 -04-2017 |
Zacierka na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/ graham(30 g),masło(5g), szynka z drobiu (30g)
Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica, jajko) |
Zupa ryżanka (250 ml).
(seler) |
Spaghetti bolognese z mięsem wołowym (200g)
Kompot (250 ml) (seler, pszenica, ser żółty) |
Herbata owocowa– 250 ml
Kaszka kukurydziana z musem owocowym– 1 porcja Warzywa do chrupania (mleko) |
Czwartek
13-04-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), masło(10g), pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami (30g), parówki mini (2 szt)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania |
Zupa z kalafiora z makaronem (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajo) |
Pierogi ruskie z jogurtem(200g), surówka z marchwi (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica, jajo, ser twarogowy) |
Sok jabłkowy 100%, pieczywo pszenne (60g), masło(10g), szynka drobiowa, rukola,papryka. Warzywa do chrupania. Owoc |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
JADŁOSPIS (bezmleczny i bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
10-04-2017 |
Mleko(roślinne) truskawkowe (200 ml), bułka pszenna (60g),tłuszcz roślinny (10g),wędlina z drobiu (60g)
Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania.. (pszenica) |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami (250 ml)
Śmietana- mleko roślinne (seler) |
Kotlet schabowy pieczony w piecu(100g), ziemniaki z marchwią puree, posypane koperkiem (100g), sałatka wiosenna (100g)
Kompot– 250 ml Panierka z mleka roślinnego i bułki tartej. (pszenica) |
Herbata z czarnej porzeczki -250 ml
Kisiel wiśniowy i baton owocowy– 1 porcja Owoc- 1 szt |
Wtorek
11 -04 -2017 |
Herbata z rumianku(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny(10g), filet z kurczaka w ziołach – wyrób własny (30g), paprykarz warzywny z rybą (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami
(250 ml) (seler) |
Gulasz drobiowy (100g) kasza pęczak z ciecierzycą(100g), brokuł na parze(100g)
Kompot (250ml) ( seler, jęczmień) |
Koktajl owocowy – 200 ml
Warzywa do chrupania jogurt – mleko roślinne |
Środa
12 -04-2017 |
Płatki jaglane na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/ graham(30 g),tłuszcz roślinny(5g), szynka z drobiu (30g)
Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. (pszenica, jajko) |
Zupa ryżanka (250 ml).
(seler) |
Spaghetti z makaronu ryżowego z mięsem wołowym (200g)
Kompot (250 ml) (seler) |
Herbata owocowa– 250 ml
Kaszka kukurydziana na mleku roślinnym z musem owocowym– 1 porcja Warzywa do chrupania |
Czwartek
13-04-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i rzodkiewek(30g), parówki mini (2 szt)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Warzywa do chrupania |
Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml)
śmietana – mleko roślinne (seler) |
Filet z drobiu z warzywami i ryżem (200g)
Kompot (250 ml) |
Sok jabłkowy 100%, pieczywo pszenne (60g), (10g), szynka drobiowa, rukola,papryka. Warzywa do chrupania. Owoc |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |