JADŁOSPIS (wegeteriański) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 11-03-2019 Musli na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g) pasta z fasoli (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon Zupa krupnik kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml) (seler) Kotlet warzywny w sosie koperkowym (180g), ryż basmati (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (jajko, pszenica) Herbata owocowa (250 ml) Rogal maślany masłem i miodem – 1 porcja (pszenica) Wtorek 12-03-2019 Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta marchewkowa z pestkami dyni (30g), Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) Zupa ogórkowa z ryżem (250 ml) (seler) Kluski śląskie (100g), sos warzywny (100g), surówka z buraka (100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Racuchy z jabłkiem i dynią – 1 porcja (jogurt, pszenica jajko) Środa 13-03-2019 Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera twarogowego i szczypiorku, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa wiejska (250 ml) (pszenica, jajko) Grillowany bakłażan (180g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka wiosenna (100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250ml) Deser z wiśniami – 1 porcja (jogurt, miód, pszenica jajko) Czwartek 14-03-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), paprykarz warzywny(30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml) (seler) Spaghetti warzywne (200g), ogórek kiszony Kompot (250 ml) (ser, pszenica, jajko) Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne(60g), smalec z fasoli (30g) Owoc – 1 szt. Piątek 15-03-2019 Herbata owocowa (200 ml),tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne(60g), pasta bambino (20g), ser żółty (30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa duet fasolowy z ziemniak (250ml) (seler) Naleśniki z serem i owocami (180 g) polane jogurtem Kompot (250g) (miód) Herbata z mięty (250ml) Mufinnki z czerwoną porzeczką – 2 szt. Banan. (jajko, pszenica, żyto, owies, jogurt) 2019-03-08