JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
11-09-2017 |
Bufet szwedzki Mleko, herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe,masło, ser żółty, pasta z sera białego i rzodkiewek, krakowska sucha, roszponka, pomidor, szczypiorek, ogórek, papryka, maliny, borówki. |
Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami i mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, śmietana) |
Jajo w sosie chrzanowym (150g) , ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot– 250 ml (mleko, masło) |
Herbata z rumianku -250 ml
Budyń – 1 porcja Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (mleko) |
||
Wtorek
12-09-2017 |
Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania | Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)
(seler) |
Kotlet schabowy pieczony w piecu (100g), puree dyniowo-ziemniaczane (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot – 250 ml (mleko, masło) |
Koktajl owocowo na mleku (banan, kiwi) – 250 ml
Baton owocowy – 1 szt |
||
Środa
13-09-2017 |
Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60 g),masło (10g), krakowska sucha (30g), mozzarella 30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania. |
Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml).
(seler, śmietana) |
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior (100g). Kompot (250g) | Herbata z rumianku– 250 ml
Ryż z musem owocowym– szt1. |
||
Czwartek
14-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło(10g) pasta rybna (30g), filet z drobiu w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Zupa ziemniaczana z mięsem wieprzowym(250 ml)
(seler) |
Makaron ryżowy z owocami i polewą daktylową (200g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka drobiowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 | ||
Piątek
15 -09-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło(10g), ser żółty (30 g), dżem (15g)
Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem ryżowym( 250 ml)
(seler, masło, śmietana) |
Leczo warzywne (cukinia, papryka, fasolka szparagowa, fasolka mung) 200 g, ziemniaki puree (100g)
(mleko, masło) |
Herbata owocowa – 250 ml Kisiel malinowy – 1 porcja Chrupki kukurydziane – 1op. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||