JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

11-09-2017

Bufet szwedzki

Mleko, herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe,masło, ser żółty, pasta z sera białego i rzodkiewek, krakowska sucha, roszponka, pomidor, szczypiorek, ogórek, papryka, maliny, borówki.

Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami i mięsem drobiowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Jajo w sosie chrzanowym (150g) , ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot– 250 ml

(mleko, masło)

Herbata z rumianku -250 ml

Budyń – 1 porcja

Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

(mleko)

Wtorek

12-09-2017

Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), szynka wieprzowa (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)

(seler)

Kotlet schabowy pieczony w piecu (100g), puree dyniowo-ziemniaczane (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)

Kompot – 250 ml

(mleko, masło)

Koktajl owocowo na mleku (banan, kiwi) – 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Środa

13-09-2017

Biała herbata z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60 g),masło (10g), krakowska sucha (30g), mozzarella 30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml).

(seler, śmietana)

Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą (100g), marchew junior (100g). Kompot (250g) Herbata z rumianku– 250 ml

Ryż z musem owocowym– szt1.

Czwartek

14-09-2017

Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g) masło(10g) pasta rybna (30g), filet z drobiu w ziołach pieczony w piecu – wyrób własny (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony.

Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczana z mięsem wieprzowym(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z owocami i polewą daktylową (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)szynka drobiowa (20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1
Piątek

15 -09-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło(10g), ser żółty (30 g), dżem (15g)

Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z makaronem ryżowym( 250 ml)

(seler, masło, śmietana)

Leczo warzywne (cukinia, papryka, fasolka szparagowa, fasolka mung) 200 g, ziemniaki puree (100g)

(mleko, masło)

Herbata owocowa – 250 ml

Kisiel malinowy – 1 porcja

Chrupki kukurydziane – 1op.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011