JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE
(20-25%)

OBIAD
(30-35%)

ZUPA II DANIE PODWIECZOREK
(15%)
Poniedziałek
24-09-2018
Płatki
kukurydziane na mleku (200g),masło
(5g), pieczywo pszenne/żytnie
(30g), pasta ze słonecznika i jabłka z cynamonem (30g)

Arbuz.

Zupa barszczyk ukraiński .
(250 ml)

(seler, śmietana)

Potrawka
azjatycka (250g)

Kompot
(250 ml)

Herbata
owocowa (250 ml)
Ciastko
zbożowe – 1 szt

Owoc.

(pszenica, żyto, owies)

Wtorek
25-09-2018
Herbata
owocowa(250g),masło
(10g) pieczywo pszenne/ graham
(60g), pasta z sera twarogowego
i rzodkiewek (30g), wędlina drobiowa(30 g)

Warzywa
na pieczywo: sałata,ogórek.

Zupa węgierska
(250ml)

(seler, pszenica)

Kotlet
mielony
(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka ogrodowa
(50g), ogórek kiszony.

Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Herbata
z rumianku (250 ml)

Jogurt
pitny owocowy
(wyrób
własny) – 1porcja

(miód)

Środa
26-08-2018
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,
masło,
krakowska sucha, pata z sera twarogowego papryki i selera
naciowego
,
miks sałat,
ogórek, pomidor, kiełki.

Owoc.

Kapuśniak z kiszonej kapusty

(250 ml)

(seler)

Porcja
mięsa drobiowego w sosie koperkowym
(100g),kasza jęczmienna
(100g), bukiet warzyw na parze (100g)
Kompot
(250 ml)

(śmietana)

Kakao
na mleku (250ml)

Pampuchy z sosem owocowym
– 1 porcja

(pszenica, jogurt)

Czwartek
27-08-2018
Herbata
miętowa z cytryną
(250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło
(10g) pasztet z soczewicy(30g),
ser żółty (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor,
szczypiorek.

Barszczyk biały z jajkiem.

(
250 ml)

(seler)

Makaron
kokardki
z sosem serowo-owocowym (250g)

Kompot
(250 )

(pszenica, jajo, ser twarogowy,
jogurt)

Sok
owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g),
masło (10g),szynka
wieprzowa (30g) Owoc – 1 szt
Warzywa do
chrupania
Piątek
28-08-2018
Kaszka manna orkiszowa z
musem owocowym (200 ml),masło
(5g), pieczywo pszenne
(30g), ser mozzarella kulki
(30g)

(mleko)

Krem z cukinii z grzankami.

(250
ml)
(seler, pszenica, śmietana)

Paluszki rybne
(100g), ziemniaki puree z dynią (100g), surówka z kukurydzą
(100g)

Kompot
(250 ml)

(pszenica, jajo)

Herbata z
mięty (250ml)
Rolada
biszkoptowa –
1 porcja. Banan.

(pszenica, jajo, jogurt)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z
rozporządzeniem 1169/2011