Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) krakowska sucha (30g), pasta z fasoli (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon
Zupa barszczyk biały (250 ml)
(seler, pszenica)
Gulasz wieprzowy (180g), kasza gryczana niepalona z soczewicą czerwoną (100g), surówka z kapusty(100g) Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Ciastko zbożowe – 1 porcja
Owoc- 1 szt
(pszenica, żyto, owies)
Wtorek
19-03-2019
Musli na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny(5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z batata (20g),szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia)
Zupa pomidorowaz makaronem ryżowym (250 ml)
(seler)
Porcja mięsa drobiowego(100g),ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem(100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250 ml)
Pampuchy z sosem owocowym – 1 porcja
(pszenica, miód)
Środa
20-03-2019
Stół szwedzki
Herbata z mięty z cytryną, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny,szynka pieczona (wyrób własny), ser żółty z cukinii, miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.
Warzywa do chrupania
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (250 ml)
(seler)
Bigos (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml)
Herbata owocowa (250ml)
Galaretka owocowa – 1 porcja
(wyrób własny)
Czwartek
21-03-2019
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu i ogórka(20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną.
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Pierogi z mięsem (180 g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kaszka manna na mleku roślinnym (250 ml),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne (30g), pasta ze słonecznika(30g), dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (250ml)
(seler)
Pieczona miruna (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet warzyw na parze (50g), ogórek kiszony