JADŁOSPIS (bezglutenowy) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
18-02-2019 |
Herbata miętowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), parówki – 2 szt. Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Melon | Zupa barszczyk ukraiński z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Ryż z serem polane musem owocowym (180 g)
Kompot (250 ml) (pszenica, ser twarogowy) |
Herbata owocowa (250 ml)
Pieczywo bezglutenowe, masło, miód – 1porcja (pszenica) |
|
Wtorek
19-02-2019 |
Płatki kukurydziane -jaglane z mlekiem (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z jajek (20g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony.
Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa brokułów z ryżem (250 ml)
(seler, śmietana) |
Kotlety mielone mięsno-warzywne(100g), ziemniaki puree(100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (jajko) |
Herbata owocowa (250 ml) | |
Środa 20-02-2019 |
Stół szwedzki Herbata z mięty z cytryną, pieczywo bezglutenowe, masło, szynka drobiowy, pasta ze fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (200g), kasza gryczana jasna (100gm), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250ml)
Budyń z malinami– 1 porcja (mleko) |
|
Czwartek
21-02-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania | Zupa z ogórka kiszonego z ziemniakami, z mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Ciecierzyca z kaszą jaglaną (180g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot (250 ml) (ser) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), ser twarogowy z papryką (30g), masło (10g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
22-02-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z batatów (30g)
Warzywa na chleb sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka (250ml)
(seler) |
Miruna pieczona w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), bukiet warzyw (100g)
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Baton owocowy – 1 szt. Banan. |