JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 07-01-2019 |
Herbata owocowa (250g),tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z fasoli (30g), ser żółty (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa wiejska (250 ml) (seler, pszenica, jajko) |
Kluski śląskie(100g), gulasz warzywny(100g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250g) Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
Wtorek 08-01-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250g),tłuszcz rośl. (5g) pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera twarogowego i ogórka i (30g), pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) |
Zupa barszczyk z ziemniakami (250ml) (seler) |
Pieczony bakłażan (100g), ziemniaki (100g), surówka z kapusty pekińskiej (50g), marchew na parze (50g) Kompot (250 ) |
Herbata owocowa (250 ml) Rogal mleczny z miodem – 1 porcja . Owoc (pszenica) |
Środa 09 -01-2019 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, t. rośl,pasta ze słonecznika , pasta z ciecierzycy , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania (pszenica) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Spaghetti warzywne (250g), ogórek kiszony 1 szt Kompot (250 ml) (pszenica, jajo) |
Herbarta owocowa (250ml) Budyń na mleku roślinnym– 1 porcja Owoc – 1 szt ( |
Czwartek 10-01-2019 |
Herbata owocowa (250 ml),tłuszcz roslin (10g), pieczywo pszenne/graham (60g), pata z jajek (20g), pasta z fasoli (20g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania |
Krupnik z(250 ml) (seler, jęczmień) |
Zapiekane kopytka z masłem i bułką tartą (200g), surówka z marchwi jabłka (100g) (ser twarogowy, jajko, pszenica) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), (10g),pasta z fasoli(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 11-01-2019 |
Płatki musli na mleku roślinnym(200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto, jęczmień) |
Zupa z groszku zielonego z ryżem (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli (100g), ziemniaki puree (100g), bukiet warzyw na parze (100g) Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowy – 1 szt Banan. (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |