JADŁOSPIS (bezjajeczny, 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 29-10-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roslinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa z ogórka kiszonego
(250 (seler) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym(100g), kasza jęczmienna(100g), brokuł na parze (100g) Kompot (jęczmień, pszenica) |
Herbata owocowa (250g) Bułka pszenna z miodem – 1 szt (pszenica, mleko) |
Wtorek 30-10-2018 |
Herbata miętowa (250g),tłuszcz roślinny(10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera tofu i ogórka i (30g),krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,ogórek, rzodkiewka. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa barszczyk z ziemniakami
(250ml) (seler) |
Leczo z mięsem (200g), ziemniaki (100g) Kompot |
Herbata owocowa (250 ml) Mus |
Środa 31-10-2018 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem roślinnym, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny,pasta ze słonecznika , ser z cukinii , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z dyni (250 ml) (seler) |
Spaghetti bolognese z makaronem ryżowym (250g), ogórek kiszony 1 szt Kompot |
Herbarta owocowa (250ml) Muffiny (pszenica, żyto, miód) |
Piątek 02-11-2018 |
Płatki musli na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roslinny(5g), pieczywo pszenne (60g), dżem (30g) Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania (Przenica, żyto, owies) |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) (seler) |
Ryż z serem tofu i polewą owocowa (250g) Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Baton Banan. |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |
||||