JADŁOSPIS (wegetariański) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA | II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 08-11-2018 |
Ryż na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roślinny(5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z awokado i gruszki (15g),pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (250 ml) |
Spaghetti warzywne (250 g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (pszenica, jajo) |
Herbata owocowa (250 ml) Mleko roślinno- owocowe – wyrób własny (200 ml Chrupki |
Wtorek 09-10-2018 |
Herbata owocowa(250g),tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasta z sera tofu i ogórka(30g), parówki – 2 szt Warzywa Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczy biały z jajkiem.
(250ml) (seler) |
Kluski leniwe z serem (150g), sałatka z pomarańcza, gruszki, w sosie melonowo-awokadowym (100g) Kompot (śmietana, miód, pszenica) |
Kakao na mleku roślinnym (250 ml) Rogal z (pszenica) |
Środa 10-10-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, sałatka jarzynowa, pasta z fasoli, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Prażona nasiona (słonecznik, |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotleciki z ciecierzycy w sosie (100g), kasza jęczmienna (100g),surówka z kapusty kiszonej(100g) Kompot (250 ml) |
Herbarta owocowa (250ml) Kisiel Biszkopciki – 5 szt |
Czwartek 11-10-2018 |
Kawa zbożowa z mlekiem roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),tłuszcz roślinny (10g), pasta z soczewicy, pieczone bataty- pasta (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami. (250 ml) (seler) |
Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym – 2 szt Kompot (250 ml) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny(10g),pasta z batatów(30g) Owoc – 1 szt |
Piątek 12-10-2018 |
Musli na mleku roślinnym (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), ser tofu z dżemem malinowym (30g) Warzywa do chrupania. (pszenica, żyto, jęczmień) |
Zupa z ogórka kiszongo z ryżem (250 ml) (seler) |
Pieczone tofu100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g). Kompot |
Herbata z mięty (250ml) Ciastko zbożowe– 1 porcja. Banan. (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z |