JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 27-08-2018 |
Płatki jaglane z żurawiną (200g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe (30g), pasta z sera i szczypiorku (30g Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa fasolowa z ziemniakami. (250 ml) (seler) |
Ryż z serem twarogowym(200g), surówka z marchwi i jabłka (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Sałatka owocowa – 1 szt (miód) |
Wtorek 28-08-2018 |
Herbata miętowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasztet z cukinii(30g), ser żółty (30) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Arbuz. (jajo) |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym. (250 ml) (seler, jajo, pszenica) |
Gulasz drobiowy (100g),kasza wiejska (100g), surówka z buraka (100g0 Kompot (250 ml) |
Kakao bezglutenowe na mleku (250g) Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt |
Środa 29-08-2018 |
Stół szwedzki Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i papryki, szynka drobiowa , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Zupa ziemniaczana z jajkiem. (250 ml) (seler) |
Kasza jaglana z gotowanym jabłkiem polane śmietana i udekorowane borówkami – 2 szt Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml) Pizza z arbuza – 1 porcja. (serek waniliowy) |
Czwartek 30-08-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku z żurawina (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g), pasta ze słonecznika (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa meksykańska. (250 ml) (seler, śmietana) |
Risotto z mięsem drobiowym (250g) Kompot (250 ) |
Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),ser żółty. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 31-08-2018 |
Płatki kukurydziane na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), ser twarogowy z dżem malinowym(30g) Melon. |
Zupa krem z ogórka zielonego z nasionami (250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny pieczony w piecu(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),brokuł gotowany na parze (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Brawni z buraka czerwonego – 1 porcja. (miód, jajo) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |