JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 20-08-2018 |
Herbata miętowa z cytryną (250g),masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g), ser „Mój ulubiony” (30g), parówki mini -2 szt . Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona(100g), surówka z kapusty kiszonej(100g) Kompot (250 ml) |
Smoothe (250 ml) (miód) |
Wtorek 21-08-2018 |
Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), szynka drobiowa (30g), paprykarz (30) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. (ryba) |
Zupa barszcz ukraiński z ziemniaki. (250 ml) (seler, śmietana) |
Leczo z mięsem drobiowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Ciasto bezglutenowe– 1 porcja Owoc- 1 szt. (jajo, jogurt) |
Środa 22-08-2018 |
Stół szwedzki Mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej. (250 ml) (seler) |
Rolada mięsna (100g), sos jogurtowy, ryż mieszany (100g), ogórek kiszony. Kompot (250 ml) (ser żółty) |
Herbata owocowa (250 ml) Racuchy z jabłkiem – 2 szt (jajko, kefir) |
Czwartek 23-08-2018 |
Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), jajko – 1 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Prażone nasiona. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Ryż z serem na słodko (100g), sos owocowy. Kompot (250 ) (jogurt, miód) |
Sok owocowy (100%), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 24-08-2018 |
Płatki kukurydziane z bakaliami na mleku (200 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), mozzarella (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. (pszenica, żyto, owies) |
Zupa z gruszki i pietruszki z nasionami. (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z pomidora (100g) Kompot (250 ml) (śmietana, jajo) |
Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy– 1szt Banan – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |