JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek 13-08-2018 |
Kasza manna na mleku roślinnym z rodzynkami (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania. |
Zupa brokułowa z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Ryż z warzywami posypany serem tofu (200g), surówka z jabłka (100g) Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml) Baton owocowy- 1 szt Owoc- 1 szt |
||
Wtorek 14-08-2018 |
Herbata owocowa (200g), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne/ graham (30g), pasta z sera tofu i rzodkiewek (30g), paprykarz (30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor. (ryba) |
Rosół z makaronem ryżowym. (250 ml) (seler) |
Pieczone udko kurze(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew na parze (50g), surówka z kapusty pekińskiej (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja |
||
Czwartek 16-08-2018 |
Herbata (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (60g), tłuszcz roślinny(10g)pasta ze słonecznika (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania Prażone nasiona. |
Zupa szczawiowa z pestkami dyni i ziemniakami. (250 ml) (seler) |
Gołąbki -2 szt w sosie pomidorowym. Kompot (250 ) |
Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),krakowska sucha. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
||
Piątek 17 -08-2018 |
Herbata (250 ml), pieczywo pszenne (60g), pasta z fasoli (30g),dżem(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. |
Zupa z groszku zielonego (250 ml) (seler) |
Kotlet z fasoli, ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (100g), sos pomidorowy. Kompot (250 ml) |
Herbata z mięty (250ml) Muffinki – 2 szt Banan – 1 szt (miód, pszenica, owies, żyto) |
||
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
||||||