JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

09-07-2018

Herbata z rumianku (200g), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), parówki – 2 szt, pasta z sera twarogowego i papryki (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z ryżem

(250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z owocami polane śmietanę (200g)

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal maślany, miód, -1 szt

Owoc.

Wtorek

10-07 -2018

Płatki owsiane na mleku z rodzynkami (250g), masło (5g), pieczywo pszenne/ graham (30g), krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Zupa szczawiowa z jajkiem

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet schabowy (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata miętowa z cytryną – 250 ml

Budyń– 1 porcja

Owoc.

(mleko)

Środa

11-07-2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo pszenne, masło,pasta z sera twarogowego i rzodkiewek, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Arbuz.

Zupa barszczyk biały z ziemniakami

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kluski śląskie (100g), sos mięso-warzywny (100g)

Kompot (250 ml)

(jajo, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Smoothe zielone (250 ml)

Sezamki– 1 szt

(jogurt, miód)

Czwartek

12-07-2018

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie (30g),masło (10g), sałatka jarzynowa (30 g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek .Warzywa do chrupania

Prażone nasiona.

Zupa fasolowa z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Makaron z warzywami (200g)

Kompot (250 )

(pszenica, jajo)

Woda mineralna, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser żółty. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

13 -07-2018

Herbata (250 ml), pieczywo pszenne (60g), mozzarella (30g), nutella naturalna (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Owoce drobne – mix.

(miód, kakao)

Zupa krupnik

(250 ml)

(seler, jęczmień )

Jajko w sosie musztardowym (200g), ziemniaki puree (100g), marchew z groszkiem (100g)

Kompot (250 ml)

(masło, śmietana)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1 szt

Banan – 1 szt

(pszenica,żyto, owies)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011