JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

21-05-2018

Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g),filet z kurczaka (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa jarzynowa (250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti z makaronem ryżowym (200 g), ogórek kiszony – 1 szt

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa- 250 ml

Serek wiejski – 1 szt

Baton owocowy – 1 szt.

Owoc – 1 szt

(jogurt)

Wtorek

22-05 -2018

Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),pasta z jajka (30g),krakowska sucha z drobiu (30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek.

Warzywa do chrupania.

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z sałaty (100g)

Kompot (250ml)

(jajo, masło )

Herbata owocowa – 250 ml

Deser owocowy – 1 porcja

(miód)

Środa

23-05 -2018

Stół szwedzki

Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta ze słonecznika, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa z awokado

(250 ml)

(seler, śmietana )

Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), brokuł na parze(50g), surówka z marchwi (100g)

Kompot (250 ml)

(masło)

Herbata z rumianku (250 ml)

Fit serniczek – 1 porcja

(ser twarogowy)

Czwartek

24-05-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z fasoli (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania

Zupa krupnik na kaszy jaglanej

(250mnl)

(seler)

Gołąbki z kaszą – 2 szt z sosem pieczarkowym

Kompot (250 )

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),pasta z sera twarogowego i pomarańcza ,. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

25-05-2018

Płatki jaglane na mleku z żurawiną (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), pasta rybna (30g)

Prażone nasiona.

Zupa z rabarbaru

(250 ml)

(seler, śmietana)

Kotlet jajeczny (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml)

(jajko, masło)

Herbata z mięty (250ml)

Ciasto z rabarbarem– 1szt

Banan – 1 szt

(masło, miód)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011