JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 21-05-2018 |
Płatki owsiane bezglutenowe z bakaliami na mleku z rodzynkami (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło (5g),filet z kurczaka (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa jarzynowa (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti z makaronem ryżowym (200 g), ogórek kiszony – 1 szt Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa- 250 ml Serek wiejski – 1 szt Baton owocowy – 1 szt. Owoc – 1 szt (jogurt) |
Wtorek 22-05 -2018 |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g),pasta z jajka (30g),krakowska sucha z drobiu (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania. |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),surówka z sałaty (100g) Kompot (250ml) (jajo, masło ) |
Herbata owocowa – 250 ml Deser owocowy – 1 porcja (miód) |
Środa 23-05 -2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta ze słonecznika, ser żółty, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania. Owoc. |
Zupa z awokado (250 ml) (seler, śmietana ) |
Gulasz wieprzowy(100g), kasza gryczana niepalona z soczewicą(100g), brokuł na parze(50g), surówka z marchwi (100g) Kompot (250 ml) (masło) |
Herbata z rumianku (250 ml) Fit serniczek – 1 porcja (ser twarogowy) |
Czwartek 24-05-2018 |
Herbarta owocowa (250ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), pasta z fasoli (30g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik na kaszy jaglanej (250mnl) (seler) |
Gołąbki z kaszą – 2 szt z sosem pieczarkowym Kompot (250 ) |
Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g),pasta z sera twarogowego i pomarańcza ,. Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 25-05-2018 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną (200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g), masło (5g), pasta rybna (30g) Prażone nasiona. |
Zupa z rabarbaru (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet jajeczny (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) (jajko, masło) |
Herbata z mięty (250ml) Ciasto z rabarbarem– 1szt Banan – 1 szt (masło, miód) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |