JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (1504-02-2018 |
||
Poniedziałek
05-02-2018 |
Herbata owocowa(250 ml), pieczywo żytnie/ pszenne (60g), masło (10g), szynka wieprzowa – wyrób własny (30g), ser żółty(30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa kapuśniak z ziemniakami z mięsem wieprzowym (250 ml)
(seler) |
Makaron z serem twarogowym i polewom owocową
Kompot– 250 ml (seler) |
Herbata owocowa – 250 ml
Kisiel malinowy – 1porcja Sezamki – 1 szt |
Wtorek
06-02-2018 |
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami i prażonymi nasionami lnu (200 ml) bułka pszenna (30 g),masło(5g), pasta z sera twarogowego i rzodkiewek (30g)
Warzywa na chleb: ogórek, roszponka Warzywa do chrupania. |
Zupa kalafiorowa z makaronem (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Porcja mięsa drobiowego (80g) w sosie musztardowym (100g), kasza gryczana z soczewica(100g), surówka z kapusty kiszonej marchwi (100 g)
kompot – 250 ml ( śmietana, masło) |
Herbata owocowa z imbirem– 250 ml
Serek szkolny – 1 szt Owoc- 1 szt |
Środa
07-02-2018 |
Stół szwedzki Kawa inka z mlekiem (250 ml), pieczywo pszenne(60g), masło ,krakowska sucha(30g), pasta z fasoli i ogórka kiszonego (30g), miks salat, miks warzyw. Prażone nasiona |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami (250 ml)
(śmietana, seler) |
Roladki wieprzowe(80g) w sosie własnym, ziemniaki puree z koperkiem(100g), surówka z buraka (50g), brokuł gotowany na parze z masłem (50g) | Kakao (250 ml)
Rogal mleczny z masłem i miodem – 1 szt Owoc- 1 szt |
Czwartek
08-02-2018 |
Herbata owocowa (250 ml)
Pieczywo graham/pszenne (60g) masło (10 g), filet drobiowy(30g), pasta rybna (30g) Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata. Warzywa do chrupania |
Zupa ryżanka z mięsem drobiowym(250 ml)
Mini Pączki – 3 szt (seler) |
Naleśniki z serem, polane musem jogurtowo-owocowym -2 szt
Kompot – (250 ml) (jajo, pszenica, jogurt) |
Soczek w 100% (250 ml)
Pieczywo pszenne (60g), masło (10g) , szynka drobiowa (30g). warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Owoc – 1szt |
Piątek
09-02- 2018 |
Herbata (250 ml)
Pieczywo żytnie/pszenne(60g), masło (10g), pasta sera twarogowego i świeżego ogórka(30g), jajo na twardo –1 szt Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cebuli z grzankami ( 250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Kotlet mielony (80g) z ziemniakami (100g), surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej papryki (100g)
Kompot – (250 ml) (jajo, pszenica, masło) |
Herbata owocowa– 250 ml
Muffiny czekoladowe– 2 szt Banan- 1 szt Warzywa do chrupania (pszenica, jajo, mleko, kakao) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |