JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

29-01-2018

Płatki jaglane na mleku z żurawiną (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata .

Prażone nasionka z rodzynkami i orzechami ziemnymi

Zupa pomidorowa z makaronem

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajo)

Pierogi z mięsem (200g) z surówką z kapusty kiszonej (100g)

Kompot– 250 ml

(ser twarogowy, pszenica)

Herbata miętowa z cytryną

250 ml

Serek szkolny– 1 szt

owoc- 1 szt

Wtorek

30 -01 -2018

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g),masło (10g) pasta z sera twarogowego (30g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania..

Prażone nasionka z rodzynkami

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami

(250 ml).

(seler, śmietana)

Gulasz drobiowy (100g), kasza pęczak z ciecierzycą 100g), surówka z czerwonej kapusty (100g)

Kompot – 250 ml

Herbata miętowa z cytryną

250 ml

Sałatka owocowa z czekolada i granolą 1 szt

Warzywa do chrupania

(miód, pszenica, żyto,owies)

Środa

31-01-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko, pieczona szynka – wyrób własny, ser żółty Masło. Pieczywo pszenne. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc

Zupa wiejska

(250 ml)

(seler, pszenica,jajo)

Pieczone udko (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100) surówka dyniowa (50g), brokuł na parze (50g) Kompot -250 ml

(masło)

Koktajl owocowo-warzywny 200 ml

(marchew, pomarańcz, banan, jabłko)

Czwartek

01-02-2018

Płatki owsiany na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),masło (5g),szynka pieprzowa (30g).

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, rzodkiewki

Prażone nasionka z rodzynkami

Zupa brokułowa z ryżem jaśminowym (250 ml)

(seler, śmietana)

Spaghetti (250 g)

Kompot – 250 ml

(pszenica, jajo, ser żółty)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

03-02-2018

Kasza manna z amarantusem i rodzynkami na mleku (200 ml), bułka pszenna (30g) masło (5g) dżem /miód (30g)

Warzywa do chrupania.

(pszenica)

Zupa barszczyk czerwony z makaronem

(250 ml)

(seler, śmietana, pszenica, jajo)

Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree (100g)surówka z sałaty lodowej w śmietanie (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml)

( masło, pszenica)

Herbata z rumianku – 250 ml

Galaretka z soku owocowego Banan – 1 szt