JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
29-01-2018 |
Płatki jaglane na mleku z żurawiną (250 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata . Prażone nasionka z rodzynkami i orzechami ziemnymi |
Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) (seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowe z ziemniakami (200g) z surówką z kapusty kiszonej (100g) Kompot– 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Serek szkolny– 1 szt owoc- 1 szt |
||
Wtorek
30 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) pasta z sera twarogowego z ogórkiem i szczypiorkiem (30g), parówki mini – 2 szt Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (250 ml). (seler, śmietana) |
Gulasz drobiowy (100g), kasza jag;ana z ciecierzycą (100g), surówka z czerwonej kapusty (100g), Kompot – 250 ml |
Herbata miętowa z cytryną 250 ml Sałatka owocowa z czekolada i granolą – 1 szt Warzywa do chrupania (miód) |
||
Środa
31-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko, pieczona szynka – wyrób własny, ser żółty Masło. Pieczywo bezglutenowe . Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) |
Pieczone udko (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100) surówka dyniowa (50g), brokuł na parze (50g) Kompot -250 ml (masło) |
Koktajl owocowo-warzywny 200 ml (marchew, pomarańcz, banan, jabłko) |
||
Czwartek
01-02-2018 |
Płatki owsiany bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g),pasta z sera twarogowego z rzodkiewkami (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony , rzodkiewki Prażone nasionka z rodzynkami |
Zupa brokułowa z ryżem jaśminowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Spaghetti z makaronem ryżowym (250g) Kompot – 250 ml (ser żółty) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g) krakowska sucha (30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
||
Piątek
02-02-2018 |
Kasza kukurydziana z amarantusem i rodzynkami na mleku (250 ml), bułka bezglutenowa (30g) masło (5g) dżem /miód (30g) Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczyk czerwony z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet jajeczny(100g), ziemniaki puree (100g)surówka z sałaty lodowej w śmietanie (50g), marchew z groszkiem (50g) Kompot (250 ml) ( masło) |
Herbata z rumianku – 250 ml Galaretka z soku owocowego Banan – 1 szt |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||