JADŁOSPIS (bezjajeczny, bezmleczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
08-01-2018 |
Kasza jaglana z amarantusem na mleku roślinnym z bakaliami (200 ml), pieczywo pszenne/graham(30g),tłuszcz roślinny (5g), krakowska sucha(30g) Warzywa na pieczywo: ogórek, sałata Warzywa do chrupania.. |
Zupa kapuśniak z mięsem wieprzowym (250 ml) (seler) |
Porcja mięsa z ryżem i z bukietem warzyw (250g) Kompot– 250 ml |
Herbata owocowa – 250 ml Baton owocowy– 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Wtorek
09 -01 -2018 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60g),tłuszcz roślinny (10g),pasta z sera tofu i papryki (30g),szynka wieprzowa(30g) Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania.. |
Zupa szczawiowa z serem tofu (250 ml). (seler) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie własnym(100g), kasza gryczana palona z soczewicą(100g), marchew junior (50g), surówka z kapusty czerwonej (50g) Kompot – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym-250 ml Budyń waniliowy na mleku roślinnym z malinami – 1 porcja Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Środa
10-01-2018 |
Stół szwedzki Herbata owocowa/mleko roślinne, pasztet drobiowy – wyrób własny, ser żółty z cukinii. Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Owoc |
Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Kotlet schabowy bez panierki pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-dyniowe posypane koperkiem(100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej (50g) Kompot -250 ml |
Biała herbata z cytryną -250 ml Kisiel truskawkowy z nasion lnu – 1porcja sezamki – 1 szt Warzywa do chrupania |
Czwartek
11-01-2018 |
Kasza kukurydziana na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g),tłuszcz roślinny(5g), pasta z soczewicy (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki Warzywa do chrupania |
Zupa marchwianka z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Spaghetti z makaronem ryżowym– 200g Kompot – 250 ml (seler) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka wieprzowa(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. |
Piątek
12-01-2018 |
Kakao na mleku roślinnym(250 ml), bułka pszenna (60g)tłuszcz roślinny(10g) ser żółty cukinii (30g), miód Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek Warzywa do chrupania. |
Zupa krem brokułów z grzankami (250 ml) (seler, pszenica) |
Filet rybny w ziołach pieczony w piecu (100g), puree ziemniaczano-selerowe z koperkiem (100g), surówka ogórka kiszonego(50g), marchew junior (50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z rumianku – 250 ml Muffiny – 2 szt Banan – 1 szt (pszenica, żyto) |
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |