JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

13-11-2017

Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie(30g),tłuszcz roślinny(10g), krakowska sucha (30g),ser tofu (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania..

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Porcja mięsa drobiowego (80g), ziemniaki puree z koperkiem, marchew z groszkiem (50g) surówka z sałat (50g)

Kompot– 250 ml

Herbata miętowa– 250 ml

Pieczone jabłko – 1 szt

Ryż preparowany – 1 szt

Warzywa do chrupania

Wtorek

14-11 -2017

Musli na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g),tłuszcz roślinny (5g), pasta z fasoli (30g).Warzywa na pieczywo: sałata,rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

(pszenica, żyto, jęczmień)

Zupa z kalafiora z ziemniakami (250 ml).

(seler)

Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym(100g), kasza wiejska (100g), brokuł na parze (50g), surówka z kapusty kiszonej(50g)

Kompot – 250 ml

(pszenica,jęczmień)

Herbata owocowa – 250 ml

Budyń czekoladowy wyrób własny – 1 porcja

Owoc – 1 szt

Środa

15-11-2017

Stół szwedzki

Herbata owocowa/mleko roślinne, filet z drobiu pieczony w ziołach – wyrób własny, ser tofu . Tłuszcz roślinny. Pieczywo mieszane. Ogórek, pomidor, kiełki, szczypiorek, miks sałat. Winogrona.

Barszcz ukraiński (250 ml)

(seler)

Kluski śląskie z sosem mięsno-warzywnym (200g)

Kompot – 250 ml

(seler, pszenica)

Herbata z rumianku – 250 ml

Sałatka owocowa z granolą – 1 porcja

(miód, pszenica, jęczmień, żyto)

Czwartek

16-11-2017

Herbata z dzikiej róży (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g) tłuszcz roślinny (10g)szynka wieprzowa (30g), pasta z ryby (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor

Warzywa do chrupania.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy z sosem mięsnym (200g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g) szynka z drobiu z drobiu(30g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania.

Piątek

17-11-2017

Płatki jaglane z rodzynkami na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) tłuszcz roślinny (5g), ser żółty z cukinii (30g)

Warzywa na pieczywo: ogórek, szczypiorek.

Warzywa do chrupania

Zupa krem z cebuli z grzankami ziołowymi ( 250 ml)

(seler, pszenica)

Ryż z bukietem warzyw posypany serem tofu (200g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa – 250 ml

Baton owocowy – 1 szt

Banan – 1 szt.

pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011