JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
02-10-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g),masło (5g), ser żółty (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Warzywa do chrupania.. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami oraz mięsem drobiowym (250 ml) (seler, śmietana) |
Ziemniaki z mięsem i warzywami (200g) Kompot– 250 ml (pszenica, ser twarogowy) |
Herbata z rumianku – 250 ml Ryż z jabłkiem i bananem posypane cynamonem – 1 porcja Warzywa do chrupania |
||
Wtorek
03-10-2017 |
Herbata malinowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g), pieczony schab w ziołach – wyrób własny (30g), pasta z pestek dyni (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z selera z nasionami słonecznika (250 ml) (seler, śmietana) |
Kotlet mielony (100g), ziemniaki z dynią puree z koperkiem (100g), surówka z buraka (100g) Kompot – 250 ml (masło,jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml Brawni daktylowe z malinami – 1 porcja Owoc- 1 szt |
||
Środa
04-10-2017 |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło(10g), pasta z sera twarogowego i papryki (30g), pieczone mięso – wyrób własny (30g). Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem ryżowym (250 ml). (seler) |
Ryż z sosem mięsno-warzywny (200g) |
Kakao bezglutenowe na mleku – 250 ml Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem |
||
Czwartek
05-10-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g) masło (10g)sałatka jajeczna (30g), pieczone mięso – wyrób własny (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania. |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (250 ml) (seler) |
Makaron ryżowy z serem tofu z sosem jagodowym (200g) Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g)krakowska sucha(20g)Warzywo do chleba: sałata, ogórek. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 |
||
Piątek
06-10-2017 |
Płatki owsiane bezglutenowy z rodzynkami na mleku(200 ml), pieczywo bezglutenowe(30g) masło (5g),mozzarella(30 g) Warzywa na pieczywo: ogórek. Warzywa do chrupania |
Zupa krem z cukinii z pestkami dyni ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Pulpety rybne w sosie pomidorowym(200g), ziemniaki puree posypane koperkiem (100g),marchew z groszkiem (100g) (jajo) |
Herbata owocowa – 250 ml Ciasto owocowe bezglutenowe – 1 szt Banan – 1 szt. |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||