JADŁOSPIS (bezglutenowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
04-09-2017 |
Płatki jaglane na mleku (200ml), pieczywo bezglutenowe (30g), masło(5g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania. Maliny i borówki |
Zupa z groszku z ryżem i mięsem drobiowym (250 ml)
(seler, śmietana) |
Ryż (100g), z serem twarogowym i polewą owocową (100g)
Kompot– 250 ml (kefir) |
Herbata z rumianku -250 ml
Brawni daktylowe – 1 szt Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania (kakao) |
||
Wtorek
05-09-2017 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło(10g), szynka drobiowa (30g), pasta ze słonecznika i rzodkiewek (30g).Warzywa na pieczywo: sałata, papryka. Warzywa do chrupania | Zupa kapuśniak z ziemniakami .(250 ml)
(seler) |
Ziemniaki (100g), porcja mięsa drobiowego z sosie paprykowym (100g), brokuł na parze (100g)
Kompot – 250 ml (śmietana) |
Herbata owocowa -250 ml
Baton owocowy – 1 porcja Owoc – 1 szt |
||
Środa
06-09-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo bezglutenowe(60 g), masło (10g), szynka wieprzowa(30g), pasta z fasoli (30g).Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania. Maliny i borówki. |
Zupa wiejska z ryżem (250 ml).
(seler) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt. Kompot (250g) | Kakao na mleku– 250 ml
Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – szt1. Owoc – 1 szt |
||
Czwartek
07-09-2017 |
Płatki kukurydziane na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g)masło (5g) parówki mini – 2szt
Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania. |
Zupa kalafiorowa z mięsem z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Makaron ryżowy z mięsem i warzywami (250g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy 100% Pieczywo bezglutenowe (60g),masło (10g) ser żółty (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania. Owoc – szt 1 | ||
Piątek
08 -09-2017 |
Kasza kukurydziana na mleku z żurawiną (200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g)masło (5g), ser żółty (30 g), pasta ze słonecznika (30g)
Warzywa na pieczywo: ogórek , szczypiorek, sałata Warzywa do chrupania |
Zupa krupnik z kaszy jaglanej( 250 ml)
(seler, masło) |
Filet z miruny pieczony w piecu(100 g),ziemniaki puree z masłem, posypane koperkiem (100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchwi(100g) |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml) deser z kaszy jaglanej, owoców, posypane prażonymi nasionami – wyrób własny owoc – 1 szt ( kefir, miód) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||