JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||||
Poniedziałek
14-08-2017 |
Płatki jaglane na mleku (200ml), pieczywo pszenne (30g), masło (5g), krakowska sucha (30g)
Warzywa na pieczywo: roszponka, pomidor, szczypiorek Owoc – 1 szt. Warzywa do chrupania |
Zupa kapuśniak ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Pierogi ruskie z jogurtem (200g), surówka z marchwi i jabłka (100g)
Sok owocowy – 250 ml (jogurt, pszenica) |
Kakao na mleku (250 ml)
Rogal z masłem i miodem. Warzywa do chrupania (pszenica) |
||
Wtorek
15-08 -2017 |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml),pieczywo pszenne/żytnie (60g) masło (5g), pasta z sera twarogowego i papryki(30g), parówki mini – 2 szt
Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczyk czerwony z makaronem świderki
(250 ml) (seler, śmietana, pszenica) |
Kluski śląskie (100g), sos mięsno-warzywny (100g)surówka z ogórka kiszonego (100 g)
Kompot (250ml) (jajo,seler) |
Sok owocowy 100 % – 200ml
Pieczone jabłko z budyniem i owocami – 1 szt (mleko, pszenica) |
||
Środa
16-08-2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(60 g), masło(10g), szynka drobiowa (30g), sałatka jarzynowa (30g)
Warzywa na pieczywo: pomidor, szczypiorek, sałata Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa z kalarepki z ziemniakami (250 ml).
(seler, śmietana) |
Pieczone udko z kurczaka (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), marchew z groszkiem polane masłem(100g). Kompot (250g) |
Herbata z mięty z cytryną (250 ml) Brawni z fasoli– 1 porcja (pszenica, owies, kakao) |
||
Czwartek
17-08-2016 |
Ryż na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g) masło (5g), szynka drobiowa (30g)
Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony Owoc- 1 szt. Warzywa do chrupania |
Rosół z makaronem gwiazdeczki (250 ml)
(seler) |
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym (100g), kasza wiejska (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Sok owocowy 100% Pieczywo pszenne(60g), masło (10g) żółty ser (20g)Warzywo do chleba: sałata, papryka. Warzywa do chrupania | ||
Piątek
18- 08 -2016 |
Herbata owocowa (250 ml), pieczywo pszenne/graham(30g) masło (10g),ser twarogowy z warzywami w plastrach (30 g), paprykarz warzywno-rybny(30g). Warzywo na chleb: sałata, rzodkiewki
Owoc – 1 porcja. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami na maśle ( 250 ml)
(seler, śmietana) |
Jajo na twardo w sosie chrzanowym (100g), ziemniaki z koperkiem( 100g), surówka z marchwi i selera (100 g)
Kompot wieloowocowy (250 ml) |
Zielone smoothi -250 ml
Chrupki kukurydziane (jogurt) |
||
pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 | ||||||