JADŁOSPIS

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

03-07-2017

Herbata z rumianku(250 ml),pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g) serek twarogowy w plasterkach (30 g), parówki mini – 2 szt

Warzywa na pieczywo: roszponka, rzodkiewka

Warzywa do chrupania

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (250 ml)

(seler)

Makaron kokardki z serem twarogowym i polewą truskawkową – 200 g

Kompot (250 ml)

(pszenica,jajo)

Herbata owocowa – 250 ml

Budyń waniliowy z malinami– 1 porcja

Biszkopciki – 5 szt

(mleko, pszenica, jajo)

Wtorek

04 -07-2017

Płatki owsiane na mleku (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g) masło (5g) krakowska sucha z drobiu (30g)

Warzywa na pieczywo: rukola, pomidor, szczypiorek..

Warzywa do chrupania.

Zupa krupnik

(250 ml)

(seler, jęczmień)

Kotlet schabowy w panierce pieczony w piecu 100g, ziemniaki z marchewką puree z koperkiem (100g), mizeria (100g)

Kompot – 250 ml

(jajo, pszenica, śmietana, masło)

Kakao na mleku (250 ml)

Muffiny z owocami -2 szt

Owoc- 1 szt

Warzywa do chrupania.

(pszenica, żyto,owies, jajo,kefir)

Środa

05-07-2017

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo pszenne/żytnie (60 g), masło (10g), pasta z twarogu i rzodkiewek(30g), szynka wieprzowa (30g)

Warzywa na pieczywo: roszponka, ogórek.

Owoc- 1 szt .Warzywa do chrupania.

(ser twarogowy)

Zupa krem ziemniaczana z bobem

(250 ml)

(seler)

Pieczone udko kurze (100g), ryż kolorowy (100g), rzodkiewki w śmietanie (50g), marchew gotowana na parze polana masłem (50g)

Kompot (250 ml)

Smoothie– 200 ml

Chrupki kukurydziane – 1 op

Czwartek

06-07-2017

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), masło (5g), pasztet drobiowo-warzywny (30g)- wyrób własny

Warzywa na pieczywo: ogórek kiszony, sałata. Owoc- 1 szt

Warzywa do chrupania

( pszenica, jajo)

Zupa wiejska

(250 ml)

(seler, pszenica, jajo)

Pierogi ruskie z jogurtem(200g), surówka z marchwi i jabłek (100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, ser twarogowy)

Sok owocowy– 1 szt, pieczywo pszenne (60g), masło (10g), ser żółty(30g),rukola, ogórek

Warzywa do chrupania

Piątek

07 -07-2017

Biała herbata (250 ml)

Pieczywo pszenna/graham (60g), masło (10g), ser mozzarella (30g), pasta rybna (30g). Warzywa na pieczywo: roszponka, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania

Zupa ogórkowa z ryżem na maśle( 250 ml)

(seler)

Kotlet jajeczno-warzywne (100g), ziemniaki z kalafiorem puree posypane koperkiem (100g) (100g), surówka z pomidorów (100g)

Kompot(250 ml)

(pszenica, jajo,pszenica, śmietana)

Herbata miętowa z cytryną (250 ml)

Galaretka malinowa– 1 szt

Warzywa do chrupania.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011