JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
24-04-2017 |
Kaszka manna na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g),krakowska (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa ziemniaczanka (250 ml)
(seler) |
Pulpety (100g) z sosem pomidorowym, ryż basmati z ryżem czerwonym (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot– 250 ml (seler) |
Herbata– 250 ml
Serek wiejski -1 szt Owoc – 1 szt (jogurt) |
Wtorek
25-04-2017 |
Musli na mleku (200 ml) pieczywo razowe /pszenne (30 g), masło (5g), pasta z sera i rzodkiewek(30g)
Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana) |
Pierogi ruskie (180g)z surówką z marchwi (100g)
kompot – 250 ml ( pszenica, ser twarogowy) |
Kakao na mleku – 250 ml
Rogal mleczny z masłem i miodem (pszenica) |
Środa
26-04-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml)
Pieczywo graham/pszenny (60g), masło (10 g), mozzarella (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: rukola, ogórek Warzywa do chrupania (mleko) |
Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)
(seler, śmietana, pszenica) |
Jajo na twardo w sosie chrzanowo – warzywnym, ziemniaki purre z koperkiem (100g), kalafior z masłem (50g), sałatka z ogórka kiszonego (50g)
Kompot– (250 ml) (jogurt, seler) |
Herbata owocowa -250 ml
Mus z kaszy jaglanej i owoców z granolą – 1 porcja (wyrób własny) (pszenica,miód, mleko) |
Czwartek
27-04- 2017 |
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami i prażonymi nasionami lnu (200 ml), pieczywo żytnie /pszenne(30g), z masłem (5g), filet drobiowy (30g)
Warzywa na chleb: sałata, papryka. Warzywa do chrupania |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami ( 250 ml)
(seler, śmietana) |
Naleśniki z serem twarogowym polane sosem owocowym (180g)
Kompot (250 ml) (pszenica, jajko, jogurt) |
Sok owocowy, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), szynka wieprzowa(30g),roszponka, ogórek świeży. Owoc- 1szt |
Piątek
28-04-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo graham/żytnie(60g), jajko nadziewane warzywami(1 szt), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem na maśle (250 ml)
(pszenica, śmietana) |
Filet z miruny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100 g), marchew z groszkiem z masłem( 50g ), surówka z sałat (50g)
(pszenica, masło) |
Herbata z czarnej porzeczki – 250 ml
ciastko zbożowe w czekoladzie – 1 porcja Owoc – 1 szt (jajo, pszenica, mleko) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |
JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek
24-04-2017 |
Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), tłuszcz roślinny (5g),krakowska (30g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, kiełki Warzywa do chrupania |
Zupa ziemniaczanka (250 ml)
(seler) |
Pulpety (100g) z sosem pomidorowym, ryż basmati z ryżem czerwonym (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g)
Kompot– 250 ml (seler) |
Herbata– 250 ml
budyń na mleku roślinnym -1 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek
25-04-2017 |
Musli na mleku roślinnym(200 ml) pieczywo razowe /pszenne (30 g), tłuszcz roślinny (5g), pasta z kaszy jaglanej z rzodkiewkami (30g)
Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
śmietana -mleko roślinne (seler) |
Ryż z tofu i warzywami (180g)z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki (100g)
kompot – 250 ml |
Kakao na mleku roślinnym– 250 ml
Bułka pszenna z tłuszczem roślinnym i miodem (pszenica) |
Środa
26-04-2017 |
Herbata z rumianku (250 ml)
Pieczywo żytnie razowe (30g), pieczywo pszenne (30g), tłuszcz roślinny(10 g),szynka wieprzowa (40g) Warzywa na pieczywo: rukola, ogórek Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym/jaglanym(250 ml)
śmietana -mleko roślinne (seler, pszenica) |
Kotlet z ciecierzycy w sosie chrzanowo – warzywnym, ziemniaki purre z koperkiem (100g), kalafior (50g), sałatka z ogórka kiszonego (50g)
Kompot– (250 ml) jogurt – mleko roślinne (seler) |
Herbata owocowa -250 ml
Mus z kaszy jaglanej i owoców z granolą – 1 porcja (wyrób własny) na mleku roślinnym (pszenica,miód) |
Czwartek
27-05-2017 |
Płatki owsiane na mleku roślinnym z rodzynkami i prażonymi nasionami lnu (200 ml), pieczywo graham/pszenne(30g), tłuszcz roślinny(5g), filet wędzony drobiowy (30g)
Warzywa na chleb: sałata, papryka. Warzywa do chrupania |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami ( 250 ml)
śmietana-mleko roślinne (seler) |
Pieczone ziemniaki z bukietem warzyw z serkiem tofu, posypane sezamem (180g)
Kompot (250 ml) (seler) |
Sok owocowy, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny (10g), szynka wieprzowa(30g), sałata, ogórek świeży. Owoc- 1szt |
Piątek
28-04-2017 |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml), pieczywo pszenne (60g), wędlina z drobiu (40g)
Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek Warzywa do chrupania |
Zupa jarzynowa z makaronem ryżowym na oleju(250 ml)
śmietana -mleko roślinne (pszenica) |
Filet rybny (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100g), marchew z groszkiem (50g), surówka z sałat 50g)
bez masła |
Herbata z czarnej porzeczki – 250 ml
Baton owocowy – szt1 Owoc – 1 szt |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |