JADŁOSPIS (bezglutnowy) 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ | ŚNIADANIE (20-25%) | OBIAD (30-35%) | PODWIECZOREK (15%) | |
ZUPA | II DANIE | |||
Poniedziałek
30-09-2019 |
Płatki owsiane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), filet z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. | Zupa barszczyk ukraiński (250 ml)
(seler, śmietana) |
Porcja mięsa drobiowego z warzywami (150g), ziemniaki (100), ogórek kiszony.
Kompot (250 ml)
(pszenica, ser twarogowy) |
Herbata z rumianku (250 ml)
Sałatka owocowa – 1 porcja
(miód) |
Wtorek
01-10-2019 |
Herbata miętowa z imbirem (250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z sera twarogowego i ogórków z koperkiem (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.
|
Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml)
(seler) |
Udko kurze , pieczone w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree (100g), surówka z kapusty pekińskiej (100g). Kompot (250 ml)
|
Kakao bezglutenowe na mleku (25 0ml)
Ryż z sosem owocowym – 1 porcja
(miód) |
Środa 02-10-2019
|
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta ze słonecznika, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, szczypiorek. Arbuz
|
Zupa rosół z makronem ryżowym (250 ml)
(seler, jajko) |
Kotlet mięsno-warzywny (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), sałatka z brokułem (100g). Kompot (250 ml)
(śmietana) |
Herbata owocowa (250 ml)
Biszkopt bezglutenowy – 1 porcja
|
Czwartek
03-10-2019 |
Herbata miętowa (200ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), paprykarz rybny(20g), ser żółty(30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek, szczypiorek.
|
Zupa krem z pomidorów z nutką pomarańczy z mozzarella (250 ml)
(seler, śmietana) |
Risotto z mięsem wieprzowym (200g), surówka z ogórka(100g)
Kompot (250 ml)
|
Smoothe dyniowe (200ml)
|
Piątek
04-10-2019 |
Płatki jaglane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), dżemy(30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek.
|
Zupa z groszku z ziemniakami (250ml)
(seler, śmietana) |
Kotlety brokuł (100g), ziemniaki puree z dynią z koperkiem (100g), surówka z sałat w śmietanie (50g) Kompot (250g)
( jajko) |
Herbata z mięty (250ml)
Serek szkolny – 1 szt Banan – 1 szt.
(ser twarogowy) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |