JADŁOSPIS
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

23-09-2019

Herbata owocowa z imbirem (250 ml), masło (10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), szynka z drobiu (30g), pasta z sera twarogowego i papryki (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa szpinakowa z jajkiem (250 ml)

(seler, śmietana)

Leczo bez mięsne(200g), ziemniaki puree (100g)

Kompot (250 ml)

Rogal maślany z masłem i miodem – 1 szt (250 ml)

Jabłko

(pszenica)

Wtorek

24-09-2019

Kaszka manna na mleku (200 ml), masło (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), szynka wieprzowa (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z makaronem (250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Kotlet schabowy w panierce kukurydzianej(100g), ziemniaki puree (100g), mizeria (100g). Kompot (250 ml)

(jajko, śmietana)

Koktajl śliwkowo-kakaowy – 1 porcja

(miód)

Środa
25-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, masło, smalec z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, pomidor, szczypiorek.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Gulasz warzywno- mięsny (100g), kasza jęczmienna (100g), surówka z kapusty kiszonej (100g). Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Racuchy z jabłkiem – 1porcja

(pszenica, jajko)

Czwartek

26-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), sałatka jarzynowa (20g), filet z kurczaka (30g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek, szczypiorek. Śliwki.

(jajko, jogurt)

Zupa z ogórkowa z ryżem (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi leniwe z masłem(200g), surówka z marchwi i selera(100g)

Kompot (250 ml)

(pszenica, jajko)

Herbata

Kasza jaglana z musem owocowym – 1 porcja

Piątek

27-09-2019

Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g), ser żółty(30g) Warzywa na chleb sałata, pomidor, szczypiorek. Krem cebulowy z grzankami (250ml)

(seler, śmietana, pszenica)

Pieczona ryba w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet jarzyn (50g), surówka wiosenna (50g)

Kompot (250g)

Herbata z mięty (250ml)

Baton zbożowy – 1 porcja.

Banan – 1 szt.

(pszenica, żyto, owies)