Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), filet wędzony z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Zupa ryżanka (250 ml)
(seler)
Gulasz wieprzowy (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)
Kompot (250 ml)
Koktajl wiśniowo-jogurtowy (250 ml)
(miód)
Wtorek
17-09-2019
Herbata z mięty(250 ml), masło (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), krakowska sucha (30g), pasta z ryby (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek.
Zupa krupnik (250 ml)
(seler, jęczmień)
Makaron kokardki z sosem serowo-owocowym (250 g).
Kompot (250 ml)
(pszenica, jajko, miód)
Herbata owocowa (250 ml)
Galaretka owocowa – wyrób własny – 1porcja
Środa
18-09-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo pszenne,masło, pasta ze słonecznika, parówki, miks sałat, pomidor, szczypiorek.
Zupa węgierska z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Filet z drobiu w sosie pieczarkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka wiosenna (100g). Kompot (250 ml)
(śmietana)
Herbata owocowa (250 ml) Naleśnik z brzoskwinią ze śmietaną – 1porcja
(pszenica)
Czwartek
19-09-2019
Herbata owocowa(200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego z papryką (20g), szynka z drobiu (30g). Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Śliwki.
Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)
(seler, śmietana)
Spaghetti bolognese (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml)
(pszenica, jajko)
Herbata
Ryż z jabłkiem – 1 porcja
(jogurt)
Piątek
20-09-2019
Musli na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo pszenne (30g),dżem (30g) Warzywa na chleb sałata, ogórek.
(pszenica, żyto, owies)
Zupa jarzynowa z makaronem (250ml)
(seler, śmietana, pszenica, jajko)
Jajko w sosie jogurtowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g)