JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
16-09-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), filet wędzony z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. | Zupa ryżanka (250 ml)
(seler) |
Gulasz wieprzowy (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)
Kompot (250 ml) |
Koktajl wiśniowo mleczny (roślinne) (250 ml)
(miód) |
|
Wtorek
17-09-2019 |
Herbata z mięty (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), krakowska sucha (30g), pasta warzywna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek. | Zupa krupnik (250 ml)
(seler, jęczmień) |
Makaron ryżowy z sosem owocowym (250 g).
Kompot (250 ml) (miód) |
Herbata owocowa (250 ml)
Galaretka owocowa – wyrób własny – 1porcja |
|
Środa 18-09-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta ze słonecznika, parówki, miks sałat, pomidor, szczypiorek. |
Zupa węgierska z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Filet z drobiu w sosie pieczarkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka wiosenna (100g). Kompot (250 ml) | Herbata owocowa (250 ml) Naleśnik z brzoskwinią– 1porcja
(pszenica) |
|
Czwartek
19-09-2019 |
Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta z sera tofu z papryką (20g), szynka z drobiu (30g). Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Śliwki. | Zupa z brokułów z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Spaghetti * makaron ryżowy –bolognes (200g), ogórek kiszony
Kompot (250 ml) |
Herbata
Ryż z jabłkiem – 1 porcja |
|
Piątek
20-09-2019 |
Musli na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), dżem (30g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. | Zupa jarzynowa z ziemniakami (250ml)
(seler) |
Pulpet warzywny z fasolą w sosie pomidorowym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew z groszkiem (100g)
Kompot (250g) (pszenica) |
Herbata z mięty (250ml)
Kisiel owocowy – 1 porcja. Banan – 1 szt. |