Płatki kukurydziane na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe (30g), filet wędzony z indyka (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Zupa ryżanka (250 ml)
(seler)
Gulasz wieprzowy (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej(100g)
Kompot (250 ml)
Koktajl wiśniowo-jogurtowy (250 ml)
(miód)
Wtorek
17-09-2019
Herbata z mięty(250 ml), masło (10g) pieczywo bezglutenowe(60g), krakowska sucha (30g), pasta z ryby (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek, szczypiorek.
Zupa krupnik z kaszą jaglaną (250 ml)
(seler)
Makaron ryżowy z sosem serowo-owocowym (250 g).
Kompot (250 ml)
(miód)
Herbata owocowa (250 ml)
Galaretka owocowa – wyrób własny – 1porcja
Środa
18-09-2019
Stół szwedzki
Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta ze słonecznika, parówki bezglutenowe, miks sałat, pomidor, szczypiorek.
Zupa węgierska z ziemniakami (250 ml)
(seler)
Filet z drobiu w sosie pieczarkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka wiosenna (100g). Kompot (250 ml)
(śmietana)
Herbata owocowa (250 ml) Naleśnik bezglutenowy z brzoskwinią ze śmietaną – 1porcja
Czwartek
19-09-2019
Herbata owocowa(200ml), pieczywo bezglutenowe(60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego z papryką (20g), szynka z drobiu (30g). Warzywa na chleb: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Śliwki.