JADŁOSPIS (bezglutenowy)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

16-09-2019

Herbata owocowa (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe (60g), szynka wieprzowa (30g), pasta z słonecznika. Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z ryżem basmati (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi bezglutenowe (180 g), surówka z marchwi i jabłek.

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Koktajl smoothie 200 ml

(cukinia, malina, jabłko, miód)

Wtorek

17-09-2019

Kaszka jaglana na mleku (200 ml), masło (5g) pieczywo bezglutenowe (30g), szynka drobiowa (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Porcja mięsa drobiowego w sosie musztardowym (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata owocowa (250 ml)

Pieczywo bezglutenowe z masłem i miodem – 1 szt.

Jabłko

(pszenica)

Środa
18-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z fasoli, krakowska sucha, miks sałat, ogórek, szczypiorek.

Śliwki.

Zupa wiejska z makaronem ryżowym (250 ml)

(seler)

Kaszotto z mięsem (200g), ogórek kiszony, pomidorki.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Serek owocowy – 1 porcja

(wyrób własny)

(ser twarogowy)

Czwartek

19-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (5g), filet wędzony z drobiu (30g), paprykarz warzywny (20g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Owoc Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym – 2 szt.

Kompot (250 ml)

Woda niegazowana (200ml),

Budyń bezglutenowy waniliowy z borówkami – 1porcja

(mleko)

Piątek

20-09-2019

Płatki owsiane bezglutenowe na mleku (250 ml), masło (5g), pieczywo bezglutenowe(30g), ser żółty (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Gruszka Zupa barszczyk bezglutenowy biały z jajkiem (250ml)

(seler, śmietana)

Porcja fileta z ryby miruny –pieczony w piecu konwekcyjnym (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g, mizeria (50g), pomidor. Kompot (250g)

(śmietana, pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Baton owocowy – 1 szt.

Banan – 1 szt.