JADŁOSPIS (wegeteriański)
1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

PODWIECZOREK (15%)

ZUPA

II DANIE

Poniedziałek

16-09-2019

Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g), pasta z słonecznika (20g), pasta z tofu (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Zupa pomidorowa z ryżem basmati (250 ml)

(seler, śmietana)

Pierogi z serem na słodko z jogurtem (180 g), surówka z marchwi i jabłek.

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Koktajl smoothie 200 ml

(cukinia, malina, jabłko, miód)

Wtorek

17-09-2019

Kaszka manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), pasta z ciecierzycy (30g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Grillowane warzywa i tofu (100g), ziemniaki purée z koperkiem (100g), surówka z buraka(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Rogal mleczny z masłem i miodem – 1 szt.

Jabłko

(pszenica)

Środa
18-09-2019

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z fasoli, pasta z bakłażana, miks sałat, ogórek, szczypiorek.

Śliwki.

Zupa wiejska (250 ml)

(seler, pszenica, jajko)

Kaszotto warzywne (200g), ogórek kiszony, pomidorki.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Serek owocowy – 1 porcja

(wyrób własny)

(ser twarogowy)

Czwartek

19-09-2019

Herbata owocowa (200ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (5g), pasta z bakłażana (30g), paprykarz warzywny (20g). Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony, szczypiorek. Owoc Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym2 szt.

Kompot (250 ml)

Woda niegazowana (200ml),

Budyń waniliowy z borówkami – 1porcja

(mleko)

Piątek

20-09-2019

Płatki owsiane na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), ser żółty (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Gruszka Zupa barszczyk biały z jajkiem (250ml)

(seler, śmietana)

Kotlet z fasoli z salsą pomidorową (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), bukiet warzyw.

Kompot (250g)

(jajko pszenica)

Herbata z mięty (250ml)

Ciastko zbożowe – 1 szt.

Banan – 1 szt.

(pszenica, żyto, owies)

(jajko, pszenica, mleko)