JADŁOSPIS (wegeteriański) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
03-06-2019 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z fasoli (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek. Warzywa do chrupania. | Zupa ryżanka (250 ml)
(seler) |
Leczo warzywne (200g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Koktajl truskawkowo-cukiniowy 200 ml
(jogurt) |
|
Wtorek
04-06-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta ze słonecznika (20g), pasta jajeczna (20g). Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek.
Warzywa do chrupania |
Zupa krem z brokułu z makaronem (250 ml)
(seler, śmietana, jajko, pszenica) |
Pulpet warzywne w sosie koperkowym (100g), kasza gryczana niepalona (100g), surówka z ogórka zielonego i młodej kapusty (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica, jajko, śmietana) |
Herbata miętowa z cytryna (250 ml)
Rogal z miodem – 1 porcja. Jabłko (pszenica) |
|
Środa 05-06-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, smalec z fasoli, miks sałat, pomidor. Warzywa do chrupania |
Zupa wiejska (250 ml)
(seler, jajko, pszenica) |
Pieczone bakłażan (100g), młode ziemniaki posypane koperkiem (100g), mizeria(100g)
Kompot (250 ml) (śmietana) |
Herbata owocowa (250 ml)
Kisiel wiśniowy -wyrób własny – 1 porcja Truskawki |
|
Czwartek
06-06-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), masło (10g), pasta z sera twarogowego i szczypiorku (20g), szynka drobiowa (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Prażony słonecznik z rodzynkami | Zupa ze soczewicy (250 ml)
(seler) |
Naleśniki z serem – 2 szt
Kompot (250 ml) (pszenica, ser, jogurt) |
Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), ser żółty (20g)
Jabłko |
|
Piątek
07-06-2019 |
Kasza manna na mleku roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (10g), pieczywo pszenne (30g). pasztet warzywny (20g) Warzywa na chleb sałata, ogórek. Warzywa do chrupania | Zupa krupnik z kaszą jaglaną (250ml)
(seler) |
Kotlet z brokułu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka wiosenna (100g)
Kompot (250g) (śmietana, pszenica, jajko) |
Herbata z mięty (250ml)
Ciastko zbożowe – 1 porcja Banan. (pszenica, żyto, owies) |