JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) |
|||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
PODWIECZOREK (15%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
||||
Poniedziałek
20-05-2019 |
Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (60g) parówki mini, pasta ze słonecznika (20g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Warzywa do chrupania. | Zupa krupnik z kaszy jaglanej (250 ml) | Ryż z sosem owocowym (200g)
Kompot (250 ml) |
Herbata owocowa (250 ml)
Kanapki z wędliną – 1 porcja Owoc (pszenica) |
|
Wtorek
21-05-2019 |
Płatki owsiane z mlekiem roślinnym (200 ml), tłuszcz roślinny (5g) pieczywo pszenne/graham (30g), szynka wieprzowa (30g), Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek.
Warzywa do chrupania |
Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), brokuł na parze (100g)
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata miętowa z cytryna (250 ml)
Babeczka z czarna porzeczką – 1 porcja (pszenica) |
|
Środa 22-05-2019 |
Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i papryki, szynka drobiowa, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml)
(seler) |
Kluski śląskie (100g), sos mięsno-warzywny (200g), ogórek kiszony 1 szt.
Kompot (250 ml) (pszenica) |
Herbata owocowa (250 ml)
Kisiel owocowy – 1 porcja Owoc- 1 szt. |
|
Czwartek
23-05-2019 |
Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek. Prażony słonecznik z rodzynkami | Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
(seler) |
Leczo z mięsem drobiowym (200g) , ziemniaki puree z koperkiem (100g)
Kompot (250 ml) |
Sok owocowy – 100%, pieczywo pszenne(60g), tłuszcz roślinny(10g), pasta (30g) Owoc – 1 szt. | |
Piątek
24-05-2019 |
Kaszka manna z mlekiem roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), humus (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania | Zupa jarzynowa z ryżem (250ml)
(seler) |
Filet z ryby pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z sałaty lodowej (50g), ogórek kiszony
Kompot (250g) |
Herbata z mięty (250ml)
Galaretka z syropu owocowego – 1 porcja Banan. |