JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny) 1400 Kcal/dzienne DZIEŃ ŚNIADANIE (20-25%) OBIAD (30-35%) PODWIECZOREK (15%) ZUPA II DANIE Poniedziałek 01-04-2019 Mleko roślinne z płatkami żytnimi (200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki, szczypiorek. Melon Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (250 ml) (seler) Leczo z mięsem drobiowym (180 g), ziemniaki puree z koperkiem (100g) Kompot (250 ml) Smoothie – 200 ml Wtorek 02-04-2019 Herbata owocowa (250 ml), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/graham (60g), pasta z sera tofu i papryki (30g), szynka wieprzowa (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor. Prażona nasiona (słonecznik, dynia) Zupa z soczewicy z ziemniakami (250 ml) (seler) Gulasz wieprzowy (100g), kasza gryczana niepalona (100g), z kapusty kiszonej (100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Racuchy z jabłkiem – 2 szt (pszenica) Środa 03-04-2019 Stół szwedzki Herbata owocowa, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser żółty z cukinii, pasta z fasoli, miks sałat, pomidor, kiełki. Warzywa do chrupania Zupa kapuśniak (250 ml) (seler) Pieczone udko (100g), puree ziemniaczano-dyniowe z koperkiem(100g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g) Kompot (250 ml) Herbata owocowa (250 ml) Ciastko – 1 porcja (pszenica) Czwartek 04-04-2019 Herbata owocowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie (60g), tłuszcz roślinny (10g), smalec z fasoli (20g), krakowska sucha (30g) Warzywa na chleb: sałata, ogórek kiszony. Mix nasion prażonych z żurawiną. Zupa z brokułów mięsem drobiowym (250 ml) (seler) Ryż z owocami (200 g Kompot (250 ml) Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne(60g), masło (10g), pasta z fasoli (30g) Owoc – 1 szt. Piątek 05-04-2019 Kasza manna na mleku roślinnym (250 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g) pasta ze batata (20g) dżem (20g) Warzywa na chleb sałata, pomidor. Warzywa do chrupania Zupa z groszku zielonego z ryżem (250ml) (seler) Pieczona miruna (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), surówka z ogórka kiszonego (50g), marchew junior (50g) Kompot (250g) Herbata z mięty (250ml) Baton owocowy – 1 porcja Banan. 2019-03-29