JADŁOSPIS (bezmleczny , bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

27-08-2018

Płatki jaglane z żurawiną na mleku roślinnym(200g),tłuszcz roślinny(10g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta z sera tofu i szczypiorku. (30g

Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki.

Warzywa do chrupania.

Zupa fasolowa z ziemniakami.

(250 ml)

(seler)

Bukiet warzyw z mięsem drobiowym i ryżem.

Kompot (250 ml)

Herbata owocowa (250 ml)

Sałatka owocowa – 1 szt

(miód)

Wtorek

28-08-2018

Herbata miętowa (250g), tłuszcz roślinny (10g) pieczywo pszenne/ graham (60g), pasztet z cukinii(30g),pasta z soczewicy (30)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Arbuz.

(pszenica)

Zupa wiejska z makaronem ryżowym.

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy (100g),kasza wiejska (100g), surówka z buraka (100g0

Kompot (250 ml)

Kakao na mleku (250g)

Bułka pszenna z miodem – 1 szt

Środa

29-08-2018

Stół szwedzki

Mleko roślinne, pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, pasta z sera tofu i papryki, szynka drobiowa , miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki. Owoc.

Zupa ziemniaczana.

(250 ml)

(seler)

Kasza jaglana z gotowanym jabłkiem, posypane borówkami.

Kompot (250 ml)

(pszenica)

Herbata owocowa (250 ml)

Pizza z arbuza – 1 porcja.

(serek waniliowy)

Czwartek

30-08-2018

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym z żurawina (200 ml),tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne/żytnie (30g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata,pomidor, szczypiorek.

Prażone nasiona.

Zupa meksykańska.

(250 ml)

(seler)

Risotto z mięsem drobiowym (250g)

Kompot (250 )

Sok owocowy (100%), pieczywo pszenne (60g), masło (10g),wędlina (30g) Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

31-08-2018

Płatki owsiane na mleku roślinnym(200 ml), tłuszcz roślinny (5g), pieczywo pszenne (30g), ser tofu naturalne z dżem malinowym(30g)

Melon.

Zupa krem z ogórka zielonego z grzankami.

(250 ml)

(seler, pszenica)

Filet rybny pieczony w piecu(100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g),brokuł gotowany na parze (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Brawni z buraka czerwonego – 1 porcja.

(miód, pszenica)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011