JADŁOSPIS 1400 Kcal/dzienne |
||||
DZIEŃ |
ŚNIADANIE (20-25%) |
OBIAD (30-35%) |
||
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK (15%) |
||
Poniedziałek 26-02-2018 |
Płatki musli na mleku (200 ml), pieczywo pszenne/żytnie (30g), masło (5g) szynka drobiowa (30g) Warzywa na pieczywo: pomidor, sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania (pszenica, żyto,owies) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml) (seler, śmietana) |
Gołąbki w sosie pomidorowym – 2 szt Kompot(250ml) |
Herbata rumiankowa (250 ml) Jogurt szkolny – 1 szt Owoc – 1 szt |
Wtorek 27 -02 -2018 |
Herbata owocowa z imbirem(250 ml), pieczywo pszenne/graham (60g) masło (10g) ser żółty (30g), pasta z sera białego i ogórka(30g) Owoc- 1 szt. Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki. Warzywa do chrupania. |
Rosół z makaronem gwiazdeczki (250 ml) (seler, pszenica, jajo) |
Porcja mięsa drobiowego w sosie jogurtowym (100g), ziemniaki z batatami puree z koperkiem (100g),brokuł na parze (100g) Kompot (250ml) (masło) |
Herbata miętowa z cytryną (250 ml) Kisiel wiśniowy – 1 porcja Biszkopcik – 5 szt |
Środa 28-02-2018 |
Stół szwedzki Herbata /mleko , pieczywo pszenne, masło , szynka wieprzowa, pasta z sera twarogowego i papryki kolorowej, miks sałat, ogórek, papryka, kiełki. Owoc- 1 szt Warzywa do chrupania. |
Zupa barszczyk ukraiński (250 ml) (seler, śmietana) |
Kluski śląskie (100g), sos mięsno – warzywny (100 g), surówka z ogórka kiszonego (100g) Kompot (250 ml) (pszenica) |
Kakao na mleku (250 ml) Rogal z masłem i miodem (pszenica) |
Czwartek 29-02-2018 |
Kasza manna na mleku z rodzynkami (250 ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (30g), masło (5g), krakowska sucha (30g) Warzywa na pieczywo: sałata, rzodkiewki. Warzywa do chrupania |
Zupa ogórkowa (250 ml) (seler, śmietana) |
Pierogi ruskie(100g), surówka z marchwi i jabłek (100g) Kompot (250 ml) (pszenica, ser ) |
Sok w kartoniku, pieczywo pszenne (60g), masło (10g),ser twarogowy w plastrach, ogórek kiszony Owoc – 1 szt Warzywa do chrupania |
Piątek 30-02-2018 |
Herbata miętowa z cytryną i imbirem(250 ml), pieczywo pszenne (60g), masło (10g), pasta bambino(30g), dżem(30g) Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony. Warzywa do chrupania |
Zupa z groszku zielonego z ziemniaki na maśle ( 250 ml) (seler, śmietana) |
Filet rybny pieczony w piecu (100g), ziemniaki puree z koperkiem (100g), marchew junior (50g),miks sałat w sosie winegret(50g) Kompot (250 ml) |
Herbata z czarnej porzeczki (250 ml) Ciastko zbożowe – 1 szt Banan – 1 szt (pszenica, żyto, owies) |
Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011 |