JADŁOSPIS (bezmleczny, bezjajeczny)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)

Poniedziałek

23-04-2018

Herbata miętowa (250ml), pieczywo pszenne/żytnie(60g),tłuszcz roślinny (10g), szynka drobiowa (30g), pasta z fasoli(30g)

Warzywa na pieczywo: pomidor sałata, szczypiorek. Warzywa do chrupania.

Zupa ziemniaczanka z pulpetami drobiowymi(250 ml)

(seler)

Makaron ryżowy(100g), polewa serowo-owocowa (100g)

Kompot (250 ml)

(ser tofu)

Herbata owocowa (250 ml)

Beton owocowy– 1 szt

Owoc- 1 szt

Wtorek

24-04 -2018

Płatki owsiane na na mleku roślinnym z rodzynkami i nasionami lnu (250 ml), pieczywo pszenne/graham (30g), tłuszcz roślinny (5g) krakowska sucha (30g)

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, szczypiorek.

Melon.

Zupa z brokułów z ryżem (250 ml)

(seler)

Kotlety warzywno-mięsne(100g), ziemniaki puree (100g), mizeria (50g),bukiet warzyw na parze na parze(50g)

Kompot (250ml)

Kakao na mleku roślinnym(250ml)

Bułka pszenna z tłuszcz roślinny i miodem– 1 porcja

(pszenica)

Środa

25-04 -2018

Stół szwedzki

Kawa inka/mleko,roślinne pieczywo pszenne, tłuszcz roślinny, ser żółty z cukinii, szynka wieprzowa, miks sałat, ogórek, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania. Owoc.

Zupa marchwianka z ziemniakami

(250 ml)

(seler)

Gulasz drobiowy (200g), kasza wiejska z soczewicą (100g), surówka z buraka(50g), ogórek kiszony- 1 szt

Kompot (250 ml)

(jęczmień)

Herbata z rumianku (250 ml)

Deser z sera tofu z owocami– 1 porcja

(miód)

Czwartek

26-04-2018

Herbarta owocowa (250ml), pieczywo pszenne/ żytnie, (60g), tłuszcz roślinny (10g), pasta ze słonecznika (30g), szynka pieczona – wyrób własny(30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek.

Warzywa do chrupania

Rosół z makaronem ryżowym z mięsem drobiowym(250 ml)

(seler)

Ryż z polewą jabłkową – 1 porcja

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo pszenne (60g), tłuszcz roślinny (10g),ser żółty ,rzodkiewki. Owoc – 1 szt

Warzywa do chrupania

Piątek

27-04-2018

Płatki kukurydziane na mleku roślinnym(200 ml), pieczywo bezglutenowe (30g), tłuszcz roślinny(5g), pasta bambino (30g)

Prażone nasiona.

(miód, kakao)

Zupa z groszku zielonego (250 ml)

(seler)

Filet rybny (100g), ziemniaki puree z koperkiem(100 g), surówka z kapusty pekińskiej(100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty (250ml)

Brownie daktylowe– 1 szt

Banan – 1 szt

(miód, kakao)

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011