JADŁOSPIS (bezglutenowy)

1400 Kcal/dzienne

DZIEŃ

ŚNIADANIE (20-25%)

OBIAD (30-35%)

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK (15%)
Poniedziałek

17-12-2018

Herbata owocowa (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), ser żółty (30g), szynka drobiowa (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, pomidor, szczypiorek

Warzywa do chrupania

Zupa wiejska z makaronem ryżowym(250 ml)

(seler, pszenica, jajo)

Porcja mięsa drobiowego w sosie pieczarkowym (100g), ziemniaki z koperkiem (100g), sałatka z buraka (100g)

Kompot (250 ml)

(śmietana)

Herbata z rumianku (250 ml)

Koktajl truskawkowy (100ml)

Chrupki kukurydziane – 1 szt

(jogurt)

Wtorek

18-12-2018

Ryż na mleku (250g), masło (10g) pieczywo bezglutenowe (60g), pasta ze słonecznika (30g)

Warzywa na pieczywo: sałata, ogórek kiszony

Melon

Krupnik z kaszy jaglanej (50 ml)

(250ml)

(seler)

Bigos (100g), ziemniaki (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata miętowa z cytryną

(250 ml)

Ryż z sosom owocowym

Środa

19-12-2018

Stół szwedzki

Herbata owocowa, pieczywo bezglutenowe, masło, pasta z sera twarogowego , parówki , miks sałat, ogórek kiszony, pomidor, kiełki.

Warzywa do chrupania

Zupa duet fasolowy (250 ml)

(seler, śmietana)

Gołąbki z kaszy w sosie pomidorowym (200g)

Kompot (250 ml)

Kompot (250 ml)

Herbata z rumianku (250 ml)

Budyń z malinami – 1 porcja

(mleko)

Czwartek

20-12-2018

Herbata z rumianku (250 ml), pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), paprykarz (20g), krakowska (30g)

Warzywa na pieczywo: rzodkiewki, sałata, kiełki

Warzywa do chrupania

(ryba)

Zupa brokułowa (250 ml)

(seler, śmietana)

Pieczone udko kurze (100g), ziemniaki puree (100g), marchew junior (100g)

Kompot (250 ml)

Sok owocowy 100%, pieczywo bezglutenowe (60g), masło (10g), ser twarogowy w plastrach (30g) Owoc – 1 szt
Piątek

21-12-2018

Kasza kukurydziana na mleku (250 ml), masło (10g), pieczywo bezglutenowe(60g), jajko – 1 szt

Warzywa na chleb: sałata, pomidor, szczypiorek

Warzywa do chrupania

Zupa jarzynowa z ziemniakami (250 ml)

(śmietana, seler)

Panierowane tofu z ryżem (100g), surówka z marchwi i jabłek (100g)

Kompot (250 ml)

Herbata z mięty z cytryną (250ml)

Baton owocowy – 2 szt

Banan.

Pogrubiona czcionka oznacza alergeny zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011